«Πωλητήριο» στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου
Θέμα χρόνου είναι πλέον η ιδιωτικοποίηση της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ) σε ποσοστό, που ίσως φθάσει και το 100%. Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου κ. Χ. Γεωργιάδης άρχισε επαφές με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των ημικρατικών οργανισμών, ενημερώνοντας για την υποχρέωση που ανέλαβε η Κύπρος, μέσω του μνημονίου.
Θέμα χρόνου είναι πλέον η ιδιωτικοποίηση της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ) σε ποσοστό, που ίσως φθάσει και το 100%.
Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου κ. Χ. Γεωργιάδης άρχισε επαφές με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των ημικρατικών οργανισμών, ενημερώνοντας για την υποχρέωση που ανέλαβε η Κύπρος, μέσω του μνημονίου.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να πεισθούν οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στο νέο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΤΗΚ.
Θεωρείται ωστόσο βέβαιο ότι η διοίκηση του οργανισμού θα περάσει οριστικά σε ιδιώτες, οι οποίοι θα ενδιαφερθούν να επενδύσουν.
Το πλάνο για αποκρατικοποίηση θα πρέπει να ετοιμαστεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, Ηλίας Δημητρίου, ανέφερε ότι ο υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διαλόγου σε μια προσπάθεια διαμόρφωσης εναλλακτικών τρόπων αποδέσμευσης από το μνημόνιο.
Για να μην γίνουν αποκρατικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών θα πρέπει να εξευρεθεί ποσό 1,4 δισ. ευρώ, από άλλους πόρους. Ο κ. Δημητρίου σημείωσε ότι οι συντεχνίες αναμένουν κατοχύρωση των συνταξιοδοτικών και συνταγματικών δικαιωμάτων των υπαλλήλων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.03.2026]
- Παιανία 2026: Ανεβαίνει ο Μίλτος Τεντόγλου, έκανε 8,22μ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (vid)
- Η ΕΕ ζητά πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου – Αλλά καλεί το Ιράν να σταματήσει τις επιθέσεις
- Στάρμερ: Αποδεχθήκαμε αίτημα των ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν βάσεις για αμυντικά πλήγματα κατά ιρανικών πυραύλων
- Ρόμα-Γιουβέντους 3-3: Ο Γκάτι μπήκε στο 88’ και στο 90+3’ «πάγωσε» τους γηπεδούχους
- Ο Σάμιουελ Λ. Τζάκσον ψάχνει τα Adidas παπούτσια του σε μια νέα καμπάνια – Μήπως του τα έκλεψε η Κένταλ Τζένερ;

