Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παράνομη, αλλά όχι καταχρηστική, η απεργία σε Καποδιστριακό και ΕΜΠ

Παράνομη, αλλά όχι καταχρηστική, η απεργία σε Καποδιστριακό και ΕΜΠ

Παράνομη, αλλά όχι καταχρηστική, έκρινε το Πρωτοδικείο Αθηνών την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών και του ΕΜΠ, έπειτα από προσφυγή του υπουργού Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλου. Ο κ. Αρβανιτόπουλος, μιλώντας στον Βήμα 99,5, κατήγγειλε προσλήψεις «ημετέρων» στο Καποδιστριακό, είπε ότι κάποιοι θέλουν να μετατρέψουν τα Πανεπιστήμια σε παρανάλωμα του πυρός και απηύθυνε νέα έκκληση για την επαναλειτουργία τους. Πάντως, οι διοικητικοί υπάλληλοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

Παράνομη, αλλά όχι καταχρηστική, κρίθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, έπειτα από προσφυγή του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.

Το δικαστήριο έκρινε ότι η απεργία είναι παράνομη καθώς οι διοικητικοί υπάλληλοι δεν κοινοποίησαν εγκαίρως τα αιτήματά τους στα αρμόδια υπουργεία, δεν προχώρησαν σε κοινοποίηση της απόφασης για νέα κινητοποίηση τέσσερις ημέρες πριν, όπως ορίζει ο νόμος, στο υπουργείο Παιδείας και τέλος ότι δεν όρισαν προσωπικό ασφαλείας.

Αντίγραφο της απόφασης ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, να λάβει και η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Παναγιώτα Φάκου.

Πάντως, οι διοικητικοί υπάλληλοι των δύο ιδρυμάτων είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, προκηρύσσοντας νέες απεργίες.

Θα εξαντλήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα για συνέχιση των κινητοποιήσεων, δήλωσε στο Σκάι ο ειδικός γραμματέας Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών Σταύρος Μωυσίδης.

Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος υποστήριξε, μιλώντας στον Βήμα 99,5, ότι «ορισμένοι θέλουν να μετατρέψουν τα Πανεπιστήμια σε παρανάλωμα του πυρός», στοχεύοντας να μετατρέψουν το χώρο της Παιδείας σε πεδίο αντιπαράθεσης, αλλά με αυτό τον τρόπο πλήττονται μόνο οι φοιτητές και οι οικογένειές τους.

Παράλληλα, κατήγγειλε ότι στο Πανεπιστήμιο Αθηνών διαπιστώθηκε πως υπάρχουν 313 περιπτώσεις εργαζομένων με το ίδιο ακριβώς επίθετο. «Άρα, εδώ έχουμε ημετέρους» συνέχισε, σημειώνοντας ότι κάποιοι προσπαθούν να κρύψουν «τα άπλυτα κάτω από το χαλί».

«Χρειάζεται βούληση από τις πρυτανικές αρχές για να ξεκινήσουν μαθήματα και εξετάσεις» τόνισε, ενώ κάλεσε τον πρύτανη του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη να κάνει ό,τι είναι στο χέρι του για να μη χαθεί το εξάμηνο.

Σε περίπτωση που οι πρυτάνεις δεν καταφέρουν να εξασφαλίσουν την ομαλή πρόσβαση στα ιδρύματα του διδακτικού προσωπικού και των φοιτητών, ο κ. Αρβανιτόπουλος είπε ότι ο νόμος είναι σαφής και πως η Πολιτεία θα προσέξει να μην υπάρχουν τραμπουκισμοί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024