Η ΔΟΕ επανεζετάζει δείγματα για ντόπινγκ από το 2006
Δείγματα αθλητών που έχουν ληφθεί από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τορίνο το 2006 πρόκειται να επανεξεταστούν από τη ΔΟΕ, λόγω και της επικείμενης παρέλευσης, τον προσεχή χρόνο, της 8ετούς σχετικής προθεσμίας, δήλωσε στέλεχος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.
Δείγματα αθλητών που έχουν ληφθεί από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τορίνο το 2006 πρόκειται να επανεξεταστούν από τη ΔΟΕ, λόγω και της επικείμενης παρέλευσης, τον προσεχή χρόνο, της 8ετούς σχετικής προθεσμίας, δήλωσε στέλεχος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.
Η ΔΟΕ έχει σχεδιάσει να συλλάβει αρκετούς «απατεώνες», πολλά χρόνια μετά τη συμμετοχή τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες, χρησιμοποιώντας νέες μεθόδους ανίχνευσης απαγορευμένων ουσιών, οι οποίες την εποχή που έγιναν οι Αγώνες δεν ήταν γνωστές.
Πάντως η ΔΟΕ ανακοίνωσε ότι οι επανέλεγχοι δεν σχετίζονται με ρεπορτάζ, του γερμανικού κρατικού τηλεοπτικού δικτύου, στο οποίο αναφέρεται ότι σε δύο εργαστήρια αντιντόπινγκ έχουν ανιχνευθεί εκατοντάδες θετικά δείγματα με τη χρήση νέων μεθόδων.
«Εμείς επανεξετάζουμε τα δείγματα από τους Χειμερινούς Αγώνες στο Τορίνο, όπως το έχουμε σχεδιάσει. Δεν έχει σχέση με το τηλεοπτικό ρεπορτάζ» δήλωσε ο αρμόδιος της ΔΟΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Στον Ολυμπιακό ο Ζότα Σίλβα! (pic)
- «Επιτέλους είμαι εδώ»: Πέντε μήνες μετά τον σοκαριστικό τραυματισμό της, η Λίντσεϊ Βον μπήκε στο γυμναστήριο (vid)
- Μένει στην ΑΕΚ ο Γιόβιτς – Συμφώνησε ως το 2029
- Ο Μοντέρο καλημέρισε τον κόσμο του Ολυμπιακού με «κάτι μαγικό» (vid)
- Ακροβατικός διάδρομος με ατελείωτα έξοδα για τους αθλητές – Σε ρόλο θεατή η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία
- Α1 πόλο γυναικών: Το πρόγραμμα της σεζόν 2026-27
- Το σημερινό πρόγραμμα του Μουντιάλ: Γαλλία και Μαρόκο είχαν αναμετρηθεί και στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο
- Ο Πάλμερ-Μπράουν είπε «όχι» σε πρόταση τουρκικής ομάδας και συνεχίζει στον Παναθηναϊκό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442