Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου και ώρα 17:00 μ.μ., πραγματοποιείται ημερίδα με θέμα «Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Παιδικής Παχυσαρκίας» του προγράμματος «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη Δημόσια Υγεία: Αποτύπωση, Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Παιδικής Παχυσαρκίας – Δράσεις για την Άσκηση και την Υγιεινή Διατροφή», που υλοποιείται από το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Π.& Α. Κυριακού».

Αντικείμενο του προγράμματος είναι η υλοποίηση δράσεων αγωγής και προαγωγής της υγείας του παιδικού πληθυσμού σε όλη την επικράτεια. Το πρόγραμμα έχει χωριστεί σε δύο φάσεις εκ των οποίων η πρώτη ολοκληρώθηκε και αφορούσε στην εκπόνηση σε πανελλαδικό επίπεδο επιδημιολογικής μελέτης για την καταγραφή του επιπολασμού της παιδικής παχυσαρκίας και τη διαφοροποίησή του ανάλογα με το φύλο και την ηλικιακή ομάδα ανά περιφέρεια της χώρας, ενώ η δεύτερη φάση βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά σε εξάμηνη παρέμβαση σε 85 σχολεία με κύριο στόχο την αλλαγή των στάσεων και των πεποιθήσεων που έχουν τα παιδιά, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί για τη σωστή διατροφή και την άσκηση.

Στο πλαίσιο του έργου, για τη γνωστοποίηση των δράσεων και των ωφελειών του, πραγματοποιείται εναρκτήρια ημερίδα στην αίθουσα Μακεδονία του ξενοδοχείου Divani Caravel, Βασιλέως Αλεξάνδρου 2.

Την ημερίδα έχουν κληθεί να χαιρετίσουν ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Π.& Α. Κυριακού» Χαράλαμπος Τομπούλογλου – Λεωνιδόπουλος.

Για το σχεδιασμό, το περιεχόμενο και τους στόχους του Προγράμματος θα μιλήσει ο συντονιστής διευθυντής του Ενδοκρινολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», Στέφανος Μιχαλάκος, καθώς και τα μέλη της επιστημονικής ομάδας.

health.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr