Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σειρά επαφών του ισραηλινού πρωθυπουργού για το θέμα του Ιράν

Σειρά επαφών του ισραηλινού πρωθυπουργού για το θέμα του Ιράν

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, θα μεταβεί την ερχόμενη Παρασκευή στο Ισραήλ για να συζητήσει με την ισραηλινή ηγεσία το θέμα της προτεινόμενης συμφωνίας μεταξύ της Δύσης και του Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, ανακοίνωσε την Κυριακή ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου. Στο Ισραήλ βρίσκεται ο Ολάντ για το ίδιο θέμα. «Δεν θα υποχωρήσουμε στο θέμα της διάδοσης των πυρηνικών» είπε ο γάλλος πρόεδρος.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, θα μεταβεί την ερχόμενη Παρασκευή στο Ισραήλ για να συζητήσει με την ισραηλινή ηγεσία το θέμα της προτεινόμενης συμφωνίας μεταξύ της Δύσης και του Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, ανακοίνωσε την Κυριακή ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Νετανιάχου θα συζητήσει το ίδιο θέμα με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος βρίσκεται στην Ιερουσαλήμ. Φτάνοντας στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, ο γάλλος πρόεδρος είπε ότι το Παρίσι «δεν θα υποχωρήσει στο θέμα της διάδοσης των πυρηνικών».

«Στο ιρανικό ζήτημα, η Γαλλία θεωρεί πως η διάδοση των πυρηνικών είναι ένας κίνδυνος, μια απειλή και, όλως ιδιαιτέρως στην περίπτωση του Ιράν, είναι μια απειλή για το Ισραήλ, για την περιοχή, προφανώς μια απειλή για ολόκληρο τον κόσμο» δήλωσε ο Ολάντ φτάνοντας στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν.

«Και όταν οι Γαλλία υπερασπίζεται τις θέσεις της στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις, το κάνει λαμβάνοντας ασφαλώς υπόψη αυτό που εκφράζετε εσείς οι ίδιοι, αλλά το κάνει έχοντας επίσης συνείδηση ότι αποτελεί διακύβευμα για τον πλανήτη» συνέχισε απευθυνόμενος στους ισραηλινούς οικοδεσπότες του.

«Γι’ αυτό η Γαλλία δεν θα υποχωρήσει στο θέμα της διάδοσης των πυρηνικών. Και η Γαλλία, όσο δεν έχουμε τη βεβαιότητα ότι το Ιράν έχει απαρνηθεί το πυρηνικό όπλο, θα διατηρήσει όλες τις απαιτήσεις της και τις κυρώσεις» υποσχέθηκε ο γάλλος πρόεδρος.

«Είμαι φίλος σας και θα είμαι πάντα» κατέληξε, λέγοντας τη φράση αυτή στα εβραϊκά, πριν την επαναλάβει στα γαλλικά.

Στη διάρκεια εκδήλωσης για την άφιξη του Ολάντ, ο Μπ.Νετανιάχου είχε εκφράσει την ικανοποίησή του για τη «σταθερή θέση» του Παρισιού «στις προσπάθειες να εμποδιστεί το Ιράν να εφοδιαστεί με πυρηνικά όπλα».

Το θέμα του Ιράν θα συζητήσει ο Νετανιάχου και με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, την Τετάρτη στη Μόσχα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024