Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Μαντέλα δεν μπορεί ακόμα να μιλήσει, λέει η πρώην σύζυγός του

Ο Μαντέλα δεν μπορεί ακόμα να μιλήσει, λέει η πρώην σύζυγός του

Ο πρώην πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα, δεν μπορεί να μιλήσει, δύο μήνες μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν με πνευμονικό οίδημα. Ωστόσο, σύμφωνα με την πρώην σύζυγό του, Γουίνι, ο 95χρονος Μαντέλα χρησιμοποιεί τις εκφράσεις του προσώπου για να επικοινωνήσει.

Ο πρώην πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα, δεν μπορεί να μιλήσει, δύο μήνες μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν με πνευμονικό οίδημα.

Ωστόσο, σύμφωνα με την πρώην σύζυγό του, Γουίνι, ο 95χρονος Μαντέλα χρησιμοποιεί τις εκφράσεις του προσώπου για να επικοινωνήσει.

Η πρώην σύζυγος του ηγέτη-σύμβολο στον αγώνα του Απαρτχάιντ είπε, σε συνέντευξή της σε τοπική εφημερίδα, ότι ο Μαντέλα είναι «αρκετά άρρωστος», απέρριψε όμως τους ισχυρισμούς ότι χρησιμοποιείται μηχανική υποστήριξη για να διατηρηθεί στη ζωή.

Η Γουίνι Μαντικιζέλα-Μαντέλ είπε στην εφημερίδα Sunday Independent της Νοτίου Αφρικής, ότι ο Μαντέλα δεν μιλά «επειδή στο στόμα του έχουν τοποθετηθεί όλα αυτά τα σωληνάκια που βγάζουν το υγρό από τους πνεύμονες».

«Δεν μπορεί να εκφραστεί με λόγια. Επικοινωνεί με το πρόσωπο. Αλλά οι γιατροί μάς έχουν πει ότι ελπίζουν ότι θα ξαναβρεί τη φωνή του» δήλωσε.

«Έχω ακούσει αυτές τις ανοησίες για τη μηχανική υποστήριξη: δεν ισχύουν» πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει πως η κατάσταση της υγείας του πρώην προέδρου της Νοτίου Αφρικής είναι κρίσιμη και ορισμένες φορές ασταθής.

«Είναι πολύ δύσκολο γι’ αυτόν. Παραμένει πολύ ευαίσθητος στα μικρόβια, επομένως πρέπει να κρατούν το περιβάλλον του αποστειρωμένο. Η κρεβατοκάμαρά του είναι σαν μονάδα εντατικής θεραπείας» τόνισε η ίδια.

Επιμέλεια: Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Χαμός για Μπαρτζώκα στο «Καραϊσκάκη»: Εμφανίστηκε με κασκόλ του Ολυμπιακού για δηλώσεις και αποθεώθηκε (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, βρίσκεται «Γ. Καραϊσκάκης», όπως και όλος ο μπασκετικός Ολυμπιακός, για την ιστορική ρεβάνς με την Άστον Βίλα, και γνώρισε την αποθέωση από τους φίλους των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024