Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Υποχωρεί η αβεβαιότητα στην παγκόσμια οικονομία, λέει η  Moody's

Υποχωρεί η αβεβαιότητα στην παγκόσμια οικονομία, λέει η Moody’s

Υποχώρηση της αβεβαιότητας στην παγκόσμια οικονομία διαπιστώνει ο οίκος αξιολόγησης Moody's σε έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα. Η Moody's εκτιμά στην έκθεση «Global Macro Outlook 2013-2015» ότι οι οικονομικές προοπτικές στις αναπτυγμένες χώρες είναι σήμερα λιγότερο αβέβαιες σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. 

Υποχώρηση της αβεβαιότητας στην παγκόσμια οικονομία διαπιστώνει ο οίκος αξιολόγησης Moody’s σε έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Η Moody’s εκτιμά στην έκθεση «Global Macro Outlook 2013-2015» ότι οι οικονομικές προοπτικές στις αναπτυγμένες χώρες είναι σήμερα λιγότερο αβέβαιες σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Για τις αναδυόμενες οικονομίες θεωρεί πως η εξομάλυνση της αμερικανικής νομισματικής πολιτικής θα τις φέρει ενώπιον προκλήσεων και πιθανώς θα αντιμετωπίσουν επιδείνωση των βραχυπρόθεσμων προοπτικών ανάπτυξής τους.

Ο οίκος εκτιμά πως έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στην αντιμετώπιση των διαρθρωτικών ανισορροπιών από τότε που ξεκίνησε η κρίση και ότι παρά το γεγονός ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα παραμείνει υποτονική, τα μεγαλύτερα ρίσκα των οικονομικών προοπτικών φαίνεται τώρα πως έχουν αντιμετωπισθεί.

Ως εξελίξεις που ακόμη τροφοδοτούν την ανησυχία, η Moody’s περιέγραψε την ενδεχόμενη έξοδο από τα μέτρα νομισματικής χαλάρωσης στις ΗΠΑ, την αναζωπύρωση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, αλλά και ένα πιθανό «σοκ» στις παγκόσμιες αγορές κεφαλαίων ή στην οικονομία των ΗΠΑ, λόγω του συνεχιζόμενου πολιτικού αδιεξόδου στις ΗΠΑ για το όριο του χρέους.

Στις αναπτυγμένες χώρες της G20 ο οίκος αναμένει μέτρια ανάκαμψη με το ΑΕΠ να αναπτύσσεται κατά 1,3% εφέτος, 2% το 2014 και περίπου 2,25% το 2015. Στις αναδυόμενες οικονομίες των G20, η Moody’s εκτιμά πως το ΑΕΠ των θα διαμορφωθεί στο 5% το 2013 και στο 5,5% τα επόμενα δυο χρόνια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024