
Κατάθεση-κλειδί προστατευόμενου μάρτυρα για τις δολοφονίες στο Ν.Ηράκλειο
Με άκρα μυστικότητα κατέθεσε το βράδυ της Κυριακής στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ο τέταρτος χρυσαυγίτης, τον οποίο πυροβόλησε ο εκτελεστής έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, αλλά κατάφερε να γλιτώσει. Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής το βίντεο της δολοφονίας και η μηχανή με την οποία εκτιμάται ότι διέφυγαν οι δράστες. Από το ίδιο όπλο ο 13ος κάλυκας.
Με άκρα μυστικότητα κατέθεσε το βράδυ της Κυριακής στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ο τέταρτος χρυσαυγίτης, τον οποίο πυροβόλησε ο εκτελεστής έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, αλλά κατάφερε να γλιτώσει.
Όπως μετέδωσε το Mega, ο νεαρός μάρτυρας ανέφερε στους αξιωματικούς ότι ο δολοφόνος τον πλησίασε στα 15 μέτρα, πεζός, χωρίς να μιλήσει και τον πυροβόλησε δύο φορές.
Ο ίδιος έσκυψε ενστικτωδώς και μετά μπήκε μέσα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής μέχρι να σταματήσουν οι πυροβολισμοί.
Στην συνέχεια, βγήκε ξανά στο δρόμο και αντίκρυσε τα πτώματα των δύο νέων ανδρών και τον ένα τραυματία.
Ο νεαρός που κατέθεσε στην Αντιτρομοκρατική βρίσκεται σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα.
Από αυτόν τον πυροβολισμό εκτιμάται πως προέρχεται και ο κάλυκας των εννέα χιλιοστών, τον οποίο συνέλεξαν την Κυριακή οι αστυνομικοί και τον έστειλαν για βαλλιστική εξέταση.
Οι αστυνομικοί με το δεδομένο πως το δίκυκλο είχε κλαπεί από το καλοκαίρι ευελπιστούν πως θα εντοπίσουν DNA ή αποτύπωμα που μπορεί να τους φανεί πολύτιμο στην εξιχνίαση της υπόθεσης.
Από το ίδιο όπλο ο 13ος κάλυκας
Ο 13ος κάλυκας των 9 mm, που βρέθηκε χθες στο σημείο της διπλής ανθρωποκτονίας στο Ν. Ηράκλειο, προέρχεται από το ίδιο όπλο με τους υπόλοιπους κάλυκες, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία μετά από τη βαλλιστική εξέταση που πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στην Ελλάδα, άγχος και δουλειά πάνε χέρι-χέρι – Που στην Ευρώπη βιώνουν οι εργαζόμενοι περισσότερο στρες;
- Πώς λειτουργούν ως μπούμερανγκ στην κυβέρνηση οι χειρισμοί της για ΟΠΕΚΕΠΕ
- Einstürzende Neubauten: Όταν ο θόρυβος μεταμορφώνεται σε τέχνη
- Πάσχα: Οι γυναίκες ήταν οι πρώτες που κήρυξαν την Ανάσταση – Αλλά η θέση τους στην Εκκλησία παραμένει αμφιλεγόμενη
- AI: Ο φίλος που δεν διαφωνεί ποτέ μαζί σου – Μήπως η τεχνητή νοημοσύνη μας κάνει πιο εγωιστές;
- Υποκλοπές: Το πόρισμα που εκθέτει τη ΝΔ και το who is who των εισαγγελέων που θα κληθούν να κάνουν έρευνα



