Έναρξη του 54ου ΦΚΘ με αποθέωση Τζιμ Τζάρμους
Δεκτός με ενθουσιασμό από το κοινό του σινεμά Ολύμπιον έγινε ο Τζιμ Τζάρμους, ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του ανεξάρτητου αμερικανικού σινεμά, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για να παραστεί στην έναρξη του 54ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου, στη διάρκεια της οποίας προβλήθηκε η ταινία του, Μόνο οι Εραστές Μένουν Ζωντανοί.
Δεκτός με ενθουσιασμό από το κοινό του σινεμά Ολύμπιον έγινε ο Τζιμ Τζάρμους, ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του ανεξάρτητου αμερικανικού σινεμά, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για να παραστεί στην έναρξη του 54ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου, στη διάρκεια της οποίας προβλήθηκε η ταινία του, Μόνο οι Εραστές Μένουν Ζωντανοί.
Είχε προηγηθεί η καθιερωμένη παρουσίαση του Φεστιβάλ. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Δημήτρης Εϊπίδης, ανέβηκε στη σκηνή, δήλωσε υπερήφανος για το φεστιβάλ ακόμα και σε καιρό κρίσης και είπε ότι το 80% των χρημάτων που χρειάστηκε το Φεστιβάλ δόθηκαν από κρατικά προγράμματα και δεν επιβαρύνθηκε ο κρατικός προϋπολογισμός.
Ο υφυπουργός Πολιτισμού μίλησε για την καλή πορεία των ελληνικών ταινιών στο εξωτερικό. Παραδέχθηκε, όμως, ότι αυτή δεν θα πρέπει να λειτουργεί ως άλλοθι για τα προβλήματα που υπάρχουν, αναφερόμενος στην μείωση του προϋπολογισμού λόγω της κρίσης. «Το παράδειγμα της πορείας του ελληνικού σινεμά πρέπει να γίνει μήνυμα αυτοπεποίθησης για όλους» είπε.
Αποδοκιμασίες ακούστηκαν όταν στη σκηνή ανέβηκε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Δημ.Δαβέτας με έναν θεατή να φωνάζει: «Ήρθαμε για να δούμε τον Τζάρμους».
Σαφής και η αιχμή του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γ.Μπουτάρη, ο οποίος είπε: «Πριν σας διαβάσω ένα σοβαρό χαιρετισμό, να σας πω ότι είμαι σινεμαδάκιας».
Μετά την κήρυξη της έναρξης του Φεστιβάλ ανέβηκε στη σκηνή ο σκηνοθέτης Τζιμ Τζάρμους, ο οποίος ευχαρίστησε τον Δημήτρη Εϊπίδη για την πρόσκληση. «Τον γνωρίζω πάνω από 30 χρόνια. Θα τολμούσα να πω ότι τον θεωρώ νονό του ενδιαφέροντος σινεμά» είπε.
Η ταινία του Μόνο οι Εραστές μένουν ζωντανοί προβλήθηκε στη συνέχεια. Αποτελεί μια ενδιαφέρουσα και καλογυρισμένη ματιά στον βαμπιρικό μύθο. Στην ταινία δύο βρικόλακες που αγαπούν την τέχνη και την επιστήμη σμίγουν ξανά. Θα καταφέρουν να επιβιώσουν σε έναν κόσμο που τους προκαλεί σύγχυση;
Αγγελική Στελλάκη
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πάει η Τουρκία σε πρόωρες εκλογές; – Η αντιπολίτευση το πιστεύει μετά τις διώξεις κατά του CHP
- «Άγγιξε» το δεύτερο γκολ η Άρσεναλ – Ο Μαρκίνιος με μυθικό τάκλιν είπε «όχι» στον Χάβερτς (vid)
- Απείλησε η Παρί με Ρουίθ (vid)
- Ακίνητα: Στα ύψη οι τιμές – Οι περιοχές που πρωταγωνιστούν
- Εισέπνεαν αέριο γέλιου και έτρεχαν με 225χλμ την ώρα – Σκότωσαν 50χρονο οδηγό και τον παράτησαν
- Σάκοτα: «Ο Ολυμπιακός έχει άλλη ταχύτητα, πετυχημένη η χρονιά μας» – Θα συζητήσει για το μέλλον του





