Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση Στουρνάρα με τους 22 βουλευτές της ΝΔ για το φόρο ακινήτων

Συνάντηση Στουρνάρα με τους 22 βουλευτές της ΝΔ για το φόρο ακινήτων

Συνάντηση με τους 22 βουλευτές της ΝΔ που έθεσαν ζήτημα για την ένταξη των αγροτεμαχίων και οικοπέδων στο σύστημα του ενιαίου φόρου ακινήτων θα έχει ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας στις 20:30 σήμερα, Τετάρτη, σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης. Ήδη, ανακοινώθηκε η πρώτη αλλαγή στο νομοσχέδιο, βάσει της οποίας δεν θα φορολογηθούν οι βοηθητικοί χώροι σε αγροτική γη. Σωστή η αλλαγή, αλλά δεν φτάνει, δήλωσε ο Ιορδάνης Τζαμτζής.

Συνάντηση με τους 22 βουλευτές της ΝΔ που έθεσαν ζήτημα για την ένταξη των αγροτεμαχίων και οικοπέδων στο σύστημα του ενιαίου φόρου ακινήτων θα έχει ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας στις 20:30 σήμερα, Τετάρτη, σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης.

Ήδη, ανακοινώθηκε η πρώτη αλλαγή στο νομοσχέδιο, βάσει της οποίας δεν θα φορολογηθούν οι βοηθητικοί χώροι σε αγροτική γη, ενώ αναμένεται να γίνουν κι άλλες αλλαγές έως τις 4 Νοεμβρίου, όταν θα κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή.

Το πρωί της Τετάρτης, 10 από τους 22 βουλευτές της ΝΔ που κατέθεσαν ερώτηση προς τον Γ.Στουρνάρα για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων προσήλθαν στο υπουργείο Οικονομικών και συναντήθηκαν με τον υπουργό.

Κατά τη συνάντηση, αφού έγινε μια προκαταρκτική συζήτηση, συμφωνήθηκε να υπάρξει ραντεβού και των 22 βουλευτών της ΝΔ με τον κ. Στουρνάρα στις 20:30 στο υπουργείο Οικονομικών.

Εξερχόμενος του υπουργείου Οικονομικών ο βουλευτής της ΝΔ Ιορδάνης Τζαμτζής δήλωσε ότι στόχος είναι ο κ. Στουρνάρας και το επιτελείο του να κατανοήσουν το άδικο των ρυθμίσεων και να γίνει δίκαιο το φορολογικό νομοσχέδιο.

Σε ό,τι αφορά την πρώτη αλλαγή στο νομοσχέδιο, ο κ. Τζαμτζής τόνισε ότι «σωστά εξαιρεί μια σειρά από φορολογήσεις σε αγροτικά κτίσματα, τα οποία επιδοτούνται από το κράτος», αλλά επισήμανε ότι η φορολόγηση με συντελεστή χρήσης επιβαρύνει τα αγροτεμάχια χωρίς λόγο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/4): Πού θα δείτε play offs και Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός

Δείτε το σημερινό (24/4) πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024