Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυστηρά μέτρα ασφαλείας για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Τα άρματα μάχης και τα αεροσκάφη επιδείξεων τύπου F16 θα επιστρέψουν στην στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Εν τω μεταξύ, για την παρέλαση λαμβάνονται αυστηρά μέτρα ασφάλειας για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων.

Τα άρματα μάχης και τα αεροσκάφη επιδείξεων τύπου F16 θα επιστρέψουν στην στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη.

Όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος «οι στρατιωτικές παρελάσεις θα γίνονται με δόξα και τιμή και όχι μίζερα». Ο ίδιος ο υπουργός θα εκπροσωπεί την κυβέρνηση στην στρατιωτική παρέλαση.

Τα καύσιμα που θα χρειαστούν για τα την κίνηση των αρμάτων θα καλυφθούν από χορηγία επιχειρηματία, όπως έχει ανακοινώσει ο Δ.Αβραμόπουλος.

Εν τω μεταξύ, λαμβάνονται αυστηρά μέτρα ασφαλείας, με τουλάχιστον 3.000 αστυνομικούς να βρίσκονται σε επιφυλακή για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων, όπως αυτά που είχαν σημειωθεί στην παρέλαση του 2011 και οδήγησαν στην ματαίωσή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αστυνομικά μέτρα θα είναι παρόμοια με πέρσι, ενώ φέτος θα επιτρέπεται η «είσοδος» μόνο με προσκλήσεις και διαπιστεύσεις, καθώς από την ανατολική και δυτική πλευρά της εξέδρας θα απαγορευτεί σε μεγάλο μήκος η παρουσία θεατών.

Κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου και στην αποκλεισμένη περιοχή θα τοποθετηθούν κάγκελα και θα είναι παραταγμένοι αστυνομικοί.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον τριπλό εορτασμό στη Θεσσαλονίκη (για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, για την απελευθέρωση της πόλης και για τον Πολιούχο της, Άγιο Δημήτριο) θα παρευρεθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Στην πανηγυρική δοξολογία που θα γίνει στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στις 11:00 το Σάββατο την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος. Θα παραστεί και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη από το περασμένο Σάββατο και θα παραμείνει μέχρι την Κυριακή 27 Οκτωβρίου.

Νωρίτερα, στις 10:30, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων, στη Γέφυρα του Δήμου Χαλκηδόνας και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν στεφανηδρομία και καταθέσεις στεφανιών.

Ο επίσημος εορτασμός της ημέρας, για τον Πολιούχο της Θεσσαλονίκης Αγιο Δημήτριο, την 101η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης και το έπος του ’40, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 18:30 στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, καθηγητής Μιλτιάδης Παπανικολάου, με θέμα «Τέχνη και Ελευθερία. Από την Αντίσταση στην Εξορία». Θα προηγηθεί προσφώνηση του πρύτανη του ΑΠΘ, καθηγητή Γιάννη Μυλόπουλου.

Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου, στις 11:00 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα εγκαινιάσει στο Διοικητήριο την έκθεση του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης με τίτλο: «Το ’40 έτσι πολεμήσαμε».

Στην έκθεση θα παρουσιαστεί όλη η ιστορία του έπους του 1940-41 μέσα από κείμενα, πλούσιο φωτογραφικό υλικό και μοναδικά κειμήλια, τα οποία συγκεντρώθηκαν από όλη την Ελλάδα.

Την ίδια ώρα (11 :00) θα γίνει και η μαθητική παρέλαση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024