Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συλλήψεις Ρομά σε καταυλισμούς στο Ζεφύρι και την Αυλίζα Αχαρνών

Συλλήψεις Ρομά σε καταυλισμούς στο Ζεφύρι και την Αυλίζα Αχαρνών

Σε συλλήψεις Ρομά προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας που πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας σε συνοικισμούς και καταυλισμούς Ρομά στο Ζεφύρι και την Αυλίζα Αχαρνών. Κατά την επιχείρηση πραγματοποιήθηκαν 105 προσαγωγές και εννέα συλλήψεις για διάφορα αδικήματα. Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. οι έλεγχοι θα συνεχιστούν.

Σε προσαγωγές και συλλήψεις Ρομά προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων που πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας σε συνοικισμούς και καταυλισμούς Ρομά στο Ζεφύρι και την Αυλίζα Αχαρνών.

Κατά την επιχείρηση ελέγχθηκαν 230 άτομα και 50 οχήματα, ενώ πραγματοποιήθηκαν 105 προσαγωγές και εννέα συλλήψεις για διάφορα αδικήματα.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν 200 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες, με τη συνδρομή εισαγγελέων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. έγιναν, μεταξύ άλλων, και έλεγχοι σε τρεις οικογένειες Ρομά για ταυτοποίηση τέκνων, με αρνητικό αποτέλεσμα.

Επίσης, συνελήφθησαν δυο άτομα γιατί σε βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή σε σπείρα που διέπραττε διαρρήξεις αυτόματων μηχανημάτων ανάληψης μετρητών (ΑΤΜ) στην περιοχή της Αττικής, ένας γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση, ένας για απείθεια και πέντε αλλοδαποί γιατί διέμεναν παράνομα στη χώρα μας και θα κινηθεί διαδικασία διοικητικής απέλασης.

Ανάλογη επιχείρηση έγινε και στη Θεσσαλονίκη. Αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες, στους καταυλισμούς Ρομά στις περιοχές της Περαίας και Διαβατών, απ’ όπου προσήγαγαν 51 άτομα, διενήργησαν 24 ελέγχους σε ισάριθμες κατοικίες και συνέλαβαν ένα άτομο για φοροδιαφυγή.

Στην αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων, καθώς και δικυκλιστές της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. το πρώτο εννιάμηνο του 2013 σε 609 αστυνομικές επιχειρήσεις, που πραγματοποιήθηκαν σε καταυλισμούς Ρομά στην Αττική, προσήχθησαν 13.358 άτομα, συνελήφθησαν 254 και βεβαιώθηκαν 844 παραβάσεις.

Το ίδιο χρονικό διάστημα σε 1.131 αστυνομικές επιχειρήσεις, που πραγματοποιήθηκαν σε καταυλισμούς Ρομά σε όλη την Ελλάδα, προσήχθησαν 19.067 άτομα, συνελήφθησαν 1.305 και βεβαιώθηκαν 4.651 παραβάσεις.

Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνεται πως οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλη τη χώρα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024