Ενημέρωση της Βουλής για την κατάσταση του ασφαλιστικού
Για την κατάσταση του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ θα ενημερώσει αύριο Τρίτη την Ειδική Διαρκή Επιτροπή για την Παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης της Βουλής ο υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης. Η ενημέρωση της Βουλής γίνεται σε μια περίοδο που η τρόικα ζητά οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις συνταξιούχων του ΟΑΕΕ, αλλά και οριζόντια μείωση και των συντάξεων του ΟΓΑ.
Για την κατάσταση του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ θα ενημερώσει αύριο Τρίτη την Ειδική Διαρκή Επιτροπή για την Παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης της Βουλής ο υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης.
Η ενημέρωση της Βουλής γίνεται σε μια περίοδο που η τρόικα ζητά οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις συνταξιούχων του ΟΑΕΕ, αλλά και οριζόντια μείωση και των συντάξεων του ΟΓΑ.
Σύμφωνα με υπολογισμούς το σωρευτικό έλλειμμα του ασφαλιστικού συστήματος ανέρχεται σήμερα στα 16 δισ. ευρώ, ενώ εφέτος εκτιμάται πως το έλλειμμα στα κύρια ταμεία θα ξεπεράσει τα 2,5 δισ. ευρώ.
Οι απώλειες του ΙΚΑ από την ανασφάλιστη εργασία αγγίζουν το 36% με τις απώλειες για το σύστημα να ξεπερνούν τα 6,5 δισ. ευρώ, ενώ μόνο το 2013 από τις μειώσεις μισθών και θέσεων εργασίας το ΙΚΑ αναμένεται να έχει απώλειες 1,5 δισ. ευρώ.
Στο ΟΑΕΕ σε σύνολο 774.000 ασφαλισμένων, οι 380.000 ενεργοί ασφαλισμένοι δεν πληρώνουν εισφορές. Είναι ενδεικτικό πως από τις επιχειρήσεις που διέκοψαν τις εργασίες τους, 196.000 ασφαλισμένοι διέκοψαν την ασφάλισή τους στο Ταμείο αφήνοντας οφειλές 1,5 δισ. ευρώ.
Στον ΟΓΑ οι ασφαλισμένοι με καθυστερούμενες εισφορές ανέρχονται σε 288.587 (46,18%), με μέσο όρο οφειλής 2.500 ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αυτός είναι ο νέος κανονισμός VAR που εξηγεί την αποβολή του Εμπολό στο Αργεντινή – Ελβετία (vids)
- Αρκάς: Η καλημέρα της Κυριακής
- Επενδύσεις: Πώς η γεωπολιτική αναταραχή και η ενεργειακή κρίση μετέβαλε το κλίμα στην Ελλάδα
- Οι 5 πιο ακριβοί εμπορικοί δρόμοι στον κόσμο – Η θέση «έκπληξη» της Ερμού
- Πώς τα video games επηρεάζουν τη μνήμη;
- Πιέζει για Καρέτσα η Ντόρτμουντ: «Δύσκολες οι διαπραγματεύσεις, αλλά…»
- Δημόσιο: Ποιοι εργαζόμενοι αποκτούν επικουρική ασφάλιση
- Χρέη στην εφορία: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις 72 δόσεις – Ποιους και πώς ωφελεί η ρύθμιση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442