Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εισαγγελική έρευνα για την άρνηση του ΑΠΘ να στείλει ονόματα διοικητικών

Εισαγγελική έρευνα για την άρνηση του ΑΠΘ να στείλει ονόματα διοικητικών

Ποινικές ευθύνες σε βάρος των πρυτανικών αρχών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), μετά την άρνησή τους να συντάξουν καταλόγους με τα ονόματα των προς διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων, αναζητά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Την άμεση αναστολή του μέτρου της διαθεσιμότητας για «εύλογο χρόνο» ζητεί με επιστολή του ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών, Θ.Πελεγρίνης

Ποινικές ευθύνες σε βάρος των πρυτανικών αρχών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), μετά την άρνησή τους να συντάξουν καταλόγους με τα ονόματα των προς διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων, αναζητά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών, Ευάγγελος Μαδεμλής, έδωσε εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα για το θέμα, ώστε να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος σε βάρος της διοίκησης του Πανεπιστημίου.

Της εισαγγελικής παρέμβασης, προηγήθηκε -πριν από δύο εβδομάδες- έγγραφο του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου προς την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με το οποίο ζητούσε τη συνδρομή του ανώτατου δικαστηρίου προκειμένου να αποστείλουν οι πρυτανικές αρχές τα ονόματα των διοικητικών υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα. Την ίδια παραγγελία είχε κοινοποιήσει ο υπουργός στις εισαγγελίες Πλημμελειοδικών Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πατρών, Ηρακλείου, Ιωαννίνων και Θεσσαλίας (στις έδρες των πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων).

Όπως έγινε γνωστό, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, απευθυνόμενος με έγγραφό του προς τη διοίκηση του ΑΠΘ ζήτησε να μάθει γιατί δεν αποστέλλονται στον ΑΣΕΠ οι κατάλογοι με τα προσόντα των υπό διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων του ιδρύματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του ΑΠΘ επικαλέστηκε πρακτική αδυναμία να συνταχθούν οικατάλογοι λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου.

Πελεγρίνης: Να ανασταλεί για «εύλογο χρόνο» η διαθεσιμότητα

Την άμεση αναστολή του μέτρου της διαθεσιμότητας για «εύλογο χρόνο» ζητεί με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Ευ.Μεϊμαράκη, τον υπουργό Παιδείας, Κ.Αρβανιτόπουλο και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ.Μητσοτάκη ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών, Θ.Πελεγρίνης, προκειμένου να «λειτουργήσει το πανεπιστήμιο σε συνθήκες ηρεμίας και να αποκατασταθεί σε όλο της το εύρος η ακαδημαϊκή του λειτουργία».

«Απευθύνω έκκληση προς τη Βουλή των Ελλήνων και τα συναρμόδια υπουργεία Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την άμεση αναστολή του μέτρου της διαθεσιμότητας για εύλογο χρόνο, ώστε σε συνθήκες καταλλαγής, αξιοκρατίας και ηρεμίας να λειτουργήσει το πανεπιστήμιό μας, δεδομένου μάλιστα ότι επίκειται ο 40ός εορτασμός της 17ης Νοέμβρη», επισημαίνει στην επιστολή του ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών.

Παράλληλα, ο κ. Πελεγρίνης απέστειλε επιστολή και προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια με την οποία αναφέρεται στο θέμα της φύλαξης των εγκαταστάσεων του πανεπιστημίου, δεδομένου ότι τίθεται σε διαθεσιμότητα όλο το προσωπικό φύλαξης.

«Το γεγονός αυτό εγκυμονεί εξαιρετικούς κινδύνους για την λειτουργία του πανεπιστημίου μας και των πανεπιστημιακών κτιρίων. Είναι χαρακτηριστική η ανάγκη περιφρούρησης, ενδεικτικά, του κτιρίου της Νομικής Σχολής, του κεντρικού κτιρίου του πανεπιστημίου, της πανεπιστημιούπολης κτλ., αφού στο παρελθόν οι χώροι αυτοί έχουν υποστεί επιθέσεις, βανδαλισμούς και έχουν διαπραχθεί σοβαρές αξιόποινες πράξεις», σημειώνει ο πρύτανης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Την ενοχή του οδηγού για το θάνατο του Ιάσονα προτείνει ο εισαγγελέας

«Η αμέλεια του κατηγορούμενου είναι βαρύτατη...» υποστήριξε ο εισαγγελέας, με τον οδηγό να τονίζει ότι «ακόμη και σήμερα η οδηγία της Αστυνομίας είναι αν υπάρχει επίσημος να μπαίνει έτσι».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024