51η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής 2013
Η κεραμική τέχνη είναι η αρχαιότερη των τεχνών και η μοναδική που συνδυάζει τα 4 στοιχεία της φύσης, δηλαδή το χώμα, το νερό, τον αέρα και τη φωτιά. Η ελληνική κεραμική τέχνη αποτελεί τη βασική αιτία ίδρυσης Μουσείων τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.
Η 51η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών (ΠΕΚΑ), που εκπροσωπεί και στηρίζει τους Έλληνες κεραμιστές και αγγειοπλάστες πάνω από μισό αιώνα και αριθμεί περισσότερα από 400 μέλη. Ως επίσημος και αυτόνομος φορέας της Ελληνικής κεραμικής αλλά και σε συνεργασία με άλλους φορείς και σωματεία, διοργανώνει καλλιτεχνικές εκθέσεις, διαγωνισμούς, σεμινάρια, διαλέξεις, συμπόσια κ.α.
Η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής αποτελεί το κορυφαίο ετήσιο πολιτιστικό γεγονός για την κεραμική τέχνη. Φέτος, παράλληλα με την Έκθεση, λαμβάνουν χώρα πληθώρα πολιτιστικών γεγονότων: επιδείξεις τροχού και ψησίματος, σεμινάρια, διαλέξεις, εργαστήρια αγγειοπλαστικής, πηλοπλαστικής, και ζωγραφικής σε κεραμικά για μικρούς και μεγάλους, παρουσιάσεις καταξιωμένων καλλιτεχνών και προβολές ντοκυμαντέρ.
Τα εγκαίνια της 51ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής θα γίνουν την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στις 8.00 μ.μ. στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής στο Μαρούσι, όπου θα δοθούν τα βραβεία και οι έπαινοι στους διακριθέντες κεραμιστές της φετινής χρονιάς.
51η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής
Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής, Κηφισίας 207, Μαρούσι
Τηλ. 210 61 44 430, mail: unioncer@gmail.com
- Ονδούρα: «Συγχαίρει» η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ισπανίας τον εκλεκτό του Τραμπ
- Νιγηρία: Πλήγματα κατά του Ισλαμικού Κράτους εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ
- Κυβερνοασφάλεια: Αγορές με τη βοήθεια της AI και προσωπικά δεδομένα
- Ακίνητα: Έρχεται το price map για να βάλει τάξη στην αγορά
- Ταξίδια: Οι 4+1 τάσεις που θα διαμορφώσουν το τοπίο του 2026
- Ερντογάν: Συναντήθηκε με τον ντε φάκτο ηγέτη του Σουδάν – Τι του υποσχέθηκε