Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμβιβαστεί ως κυβέρνηση με το μνημόνιο

Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμβιβαστεί ως κυβέρνηση με το μνημόνιο

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει στρογγυλέψει τις θέσεις του και δεν πρόκειται να συμβιβαστεί ως κυβέρνηση με την συνέχιση του μνημονίου, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Όπως είπε, θα διαπραγματευτεί τη δανειακή σύμβαση με στόχο μια βιώσιμη λύση για τον ελληνικό λαό, ενώ σημείωσε ότι δεν επιθυμεί μονομερείς ενέργειες, αλλά εφόσον εξαναγκαστεί σε κάτι τέτοιο θα κάνει αυτό που πρέπει για την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας. Παράλληλα, έκανε λόγο για «ακραία ακροδεξιά στοιχεία» στο πρωθυπουργικό περιβάλλον και έριξε το γάντι στον κ. Σαμαρά, καλώντας τον σε κοινή συζήτηση με πολίτες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει στρογγυλέψει τις θέσεις του και δεν πρόκειται να συμβιβαστεί ως κυβέρνηση με την συνέχιση του μνημονίου, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Όπως είπε, θα διαπραγματευτεί τη δανειακή σύμβαση, με στόχο μια βιώσιμη λύση για τον ελληνικό λαό, ενώ σημείωσε ότι δεν επιθυμεί μονομερείς ενέργειες, αλλά εφόσον εξαναγκαστεί σε κάτι τέτοιο θα κάνει αυτό που πρέπει για την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας.

Παράλληλα, έκανε λόγο για «ακραία ακροδεξιά στοιχεία» στο πρωθυπουργικό περιβάλλον και έριξε το γάντι στον κ. Σαμαρά, καλώντας τον σε κοινή συζήτηση με πολίτες.

Στη συνέντευξη, με ερωτήσεις από το κοινό, που παραχώρησε στο STAR το βράδυ της Δευτέρας, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ συμβιβάζονταν με το μνημόνιο, αυτό θα σήμαινε την πλήρη απαξίωση της πολιτικής και θα αποτελούσε μεγάλο πλήγμα στην αξιοπιστία του κόμματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας διαχώρισε το μνημόνιο από την δανειακή σύμβαση και επανέλαβε ότι το μνημόνιο θα ακυρωθεί από τον ελληνικό λαό με την ψήφο του το βράδυ των εκλογών. «Το βράδυ των εκλογώνθα ακυρωθεί το Μνημόνιο και αυτό το ξέρουν οι εταίροι μας στην Ευρώπη και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Συνέχεια στην εγκληματική πολιτική της ύφεσης και της λιτότητας δεν θα δώσει μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Το φάρμακο που μας έδωσαν για να αντιμετωπίσουμε την ασθένεια σκότωσε τον ίδιο τον ασθενή».

«Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε έναν κίνδυνο εκτεταμένης ανθρωπιστικής και υγειονομικής κρίσης. Αυτό το έκανε το Μνημόνιο. Η διαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης είναι απαραίτητη γιατί ο στόχος μας δεν είναι να βγει η Ελλάδα από το ευρωπαϊκό πλαίσιο αλλά να διεκδικήσει μία βιώσιμη λύση για τον ελληνικό λαό» είπε.

«Εμείς δεν θέλουμε, δεν είναι επιδίωξη μας, δεν είναι δική μας θέληση να προχωρήσουμε σε μονομερείς ενέργειες αλλά αν αναγκαστούμε να προχωρήσουμε θα κάνουμε αυτόπου πρέπει για να προασπίσουμετην αξιοπρέπεια του λαού μας και την κυριαρχία της πατρίδας μας» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Διευκρίνισε ότι μονομερείς ενέργειες δεν είναι η δυνατότητα του ελληνικού κοινοβουλίου να ψηφίσει νόμους και να επιλέξει να επαναφέρει τον κατώτατο μισθό-όπως υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ- στα προ της κρίσης επίπεδα. «Εάν υπάρξουν απειλές από την άλλη πλευρά, εάν υπάρξει διακοπή των χρηματοδοτικών πακέτων σε αυτή την έσχατη περίπτωση το δικό μας όπλο είναι να σταματήσουμε να αποπληρώνουμε τους τόκους για να μπορέσει να ορθοποδήσει η ελληνική κοινωνία» είπε.

Η θεωρία των «δύο άκρων»

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ευθύνεται για την «ανάπτυξη του νεοναζιστικού εξαμβλώματος» της Χρυσής Αυγής και έκανε λόγο για «ακατανόητη και ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων δεν «περπατάει»».

Επιπλέον, έκανε λόγο για «ακραία ακροδεξιά στοιχεία» στο πρωθυπουργικό περιβάλλον που κατέθεταν εισηγήσεις για συνεργασία με την Χρυσή Αυγή. «Φοβόμαστε ότι όταν κάποιοι αισθάνονται ασφυκτικά και ότι δεν βγαίνει η πολιτική τους μπορεί να επενδύσουν στην πολιτική της έντασης και της πόλωσης προκειμένου να συγκρατήσουν δυνάμεις» πρόσθεσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας έριξε το γάντι στον Αντώνη Σαμαρά προτείνοντας να κληθεί μαζί με τον πρωθυπουργό να απαντήσουν στα ερωτήματα των πολιτών.

Σε ό,τι αφορά τις υποθέσεις της Marfin και των Σκουριών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άφησε να εννοηθεί ότι βλέπει προβοκατόρικες ενέργειες πίσω από αυτές τις υποθέσεις.

«Ο φόβος μας είναι και στις δύο περιπτώσεις -τις Σκουριές και τη Marfin- είναι ότι πίσω από τέτοιου είδους ενέργειες μπορεί να κρύβονται προβοκατόρικα σχέδια και συμπεριφορές» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το θέμα αυτό όφειλαν οι διωκτικές αρχές, όχι σήμερα, χθες να είχαν δώσει αποτελέσματα. Και πρέπει η δικαστική έρευνα να προχωρήσει. Δεν μπορώ, όμως, να δεχθώ ότι για αυτό το οδυνηρό γεγονός που έλαβε χώρα στη διάρκεια μίας διαδήλωσης της ΓΣΕΕ, που συμμετείχαν κόμματα της Αριστεράς, υπάρχει πολιτική ευθύνη» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε: «Για εμάς η ανθρώπινη ζωή είναι αξία και δεν μπορούμε να παίζουμε με αυτή».

Σε ό,τι αφορά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την χαρακτήρισε πολιτική, εξηγώντας ότι υπάρχουν ομοιότητες με τις δολοφονίες του Γρ.Λαμπράκη, του Σ.Πέτρουλα και του Ν.Τεμπονέρα.

Επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για τη δολοφονία του Π.Φύσσα, λέγοντας: «Έπρεπε να χαθεί ένας νέος άνθρωπος με όνειρα με ελπίδες για να πάει τους 33 φακέλους ο κ. Δένδιας στη Δικαιοσύνη. Έπρεπε να γίνουν 33, με τριακοστό τρίτο τον φάκελο που αφορά τον αδικοχαμένο Π.Φύσσα. Ήταν η πέμπτη δολοφονία. Οι άλλοι τέσσερις δεν ήταν Έλληνες ήταν μετανάστες. Ίσως γι’ αυτό δεν έγινε ο ντόρος. Έπρεπε όμως να μην φτάσουμε να θρηνήσουμε έναν ακόμη νεκρό για να αποδοθούν ευθύνες».

Για το ζήτημα της υποκλοπής τηλεφωνικών συνδιαλέξεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας διευκρίνισε ότι εύλογα ανησυχεί καθώς δεν υπάρχει μόνο το λεγόμενο «βαλιτσάκι» της ΕΥΠ αλλά και άλλα που βρίσκονται στα χέρια ιδιωτών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024