ΟΙΕΛΕ: Δυναμικό «παρών» των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στην 24ωρη απεργία
Με ψήφισμα, το οποίο επιδόθηκε στο προεδρείο της Βουλής, ολοκληρώθηκε η πορεία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησής τους, την Τρίτη. Σύμφωνα με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, η συμμετοχή στην απεργία έφτασε το 80%, ενώ δυναμικό ήταν και το «παρών» στην πορεία αφού, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι διαδηλωτές ξεπέρασαν τους χίλιους σε σύνολο 3.500 εκπαιδευτικών σε Αθήνα και Πειραιά.
Με ψήφισμα, το οποίο επιδόθηκε στο προεδρείο της Βουλής, ολοκληρώθηκε η πορεία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησής τους, την Τρίτη.
Σύμφωνα με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, η συμμετοχή στην απεργία έφτασε το 80%, ενώ δυναμικό ήταν και το «παρών» στην πορεία αφού, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι διαδηλωτές ξεπέρασαν τους 1.000 σε σύνολο 3.500 εκπαιδευτικών σε Αθήνα και Πειραιά.
Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί ζητούν να αποσυρθεί εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας με την οποία, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «επιχειρείται να εγκαθιδρυθεί καθεστώς μαζικών και αναιτιολόγητων απολύσεων στα ιδιωτικά σχολεία και να περάσει η εποπτεία της ιδιωτικής εκπαίδευσης από το υπουργείο Παιδείας στα υπουργεία Εργασίας και Εμπορίου».
Η ΟΙΕΛΕ έχει υποβάλει αίτηση ακύρωσης της επίμαχης εγκυκλίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η οποία πρόκειται να συζητηθεί την Πέμπτη.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του σωματείου, το υπουργείο έχει ζητήσει την αναβολή της συζήτησης.
«Είναι εξαιρετικά περίεργο το γεγονός ότι το ίδιο υπουργείο, που ήταν έτοιμο να στείλει πριν από λίγους μήνες έναν ολόκληρο κλάδο στον Καιάδα, ζητάει τώρα αναβολή με τη δικαιολογία ότι χρειάζεται πρόσθετα στοιχεία» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΟΙΕΛΕ.
Στη Βουλή, σήμερα Τρίτη, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί είχαν συναντήσεις με εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, της ΔΗΜΑΡ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Την Πέμπτη θα επανακαθορίσουν τη στάση τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Λίβανος: Χριστιανικά χωριά διαψεύδουν τους ισχυρισμούς Νετανιάχου ότι ζήτησαν να προσαρτηθούν στο Ισραήλ
- Οι δηλώσεις του Ρονάλντο μετά τον αποκλεισμό: «Η Πορτογαλία πριν από μένα δεν είχε τίτλο – Το Euro αξίζει όσο ένα Μουντιάλ»
- Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία: Ανησυχία για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου στον Ειρηνικό από την Κίνα
- Ρόδος: Συνελήφθη 47χρονος για ενδοοικογενειακή βία – Ξυλοκόπησε την εν διαστάσει σύζυγό του σε βενζινάδικο
- Τι έκανε ο Μοντέρο με τη Δομινικανή Δημοκρατία λίγο πριν τον Ολυμπιακό (vids)
- Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Επενδύοντας στη νέα εικόνα της πρωτεύουσας και στο μέλλον της αστικής διαμονής
- Πυροπροστασία περιοχών με βιομηχανικούς χώρους: Απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου και ελάχιστος έλεγχος
- «Θα είναι η πιο αιματηρή ταινία μου» – Στο επόμενο έργο του Ντάριο Αρτζέντο πρωταγωνιστεί η Ιζαμπέλ Ιπέρ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442