Περαιτέρω μείωση της εξάρτησης των τραπεζών από ΕΚΤ και ΕLA το Σεπτέμβριο
Περιορίστηκε περαιτέρω η συνολική εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τους μηχανισμούς παροχής ρευστότητας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), αλλά και της Τραπέζης της Ελλάδος (μέσω ELA) το Σεπτέμβριο. Η εξέλιξη αυτή με δεδομένη τη στασιμότητα που εμφανίζουν οι καταθέσεις, αντανακλά την συνεχιζόμενη απομόχλευση των τραπεζών με την περαιτέρω μείωση των χορηγήσεων.
Περιορίστηκε η συνολική εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τους μηχανισμούς παροχής ρευστότητας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), αλλά και της Τραπέζης της Ελλάδος (μέσω ELA) το Σεπτέμβριο.
Όπως προκύπτει από τη μηνιαία λογιστική κατάσταση της Τραπέζης της Ελλάδος τον Σεπτέμβριο η εξάρτηση των πιστωτικών ιδρυμάτων από τους δύο αυτούς μηχανισμούς περιορίστηκε στα 72,78 δισ. ευρώ από 74,13 δισ. ευρώ που ήταν τον Αύγουστο.
Πιο αναλυτικά, μέσω του μηχανισμού παροχής ρευστότητας εκτάκτου ανάγκης (ELA) της ΤτΕ οι τράπεζες άντλησαν το Σεπτέμβριο 8,96 δισ. ευρώ έναντι 11,7 δισ. ευρώ που είχαν αντλήσει τον Αύγουστο.
Αντιστοίχως η χρηματοδότηση τους από την ΕΚΤ αυξήθηκε στα 63,82 δισ. ευρώ από 62,43 δισ. ευρώ τον Αύγουστο.
Η εξέλιξη αυτή με δεδομένη τη στασιμότητα που εμφανίζουν οι καταθέσεις, αντανακλά την συνεχιζόμενη απομόχλευση των τραπεζών με την περαιτέρω μείωση των χορηγήσεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Fit χωρίς γυμναστήριο; Κι όμως γίνεται
- Μέση Ανατολή: Η Κίνα καλεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν άμεσα το Ισραήλ και το Ιράν
- Ιράν: Στους 148 οι νεκροί από την επίθεση σε δημοτικό σχολείο θηλέων – Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά
- Τεχνητή νοημοσύνη: Ποια επαγγέλματα κινδυνεύουν περισσότερο
- Euroleague: Νέα αναβολή στο ματς της Χάποελ με την Παρί λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή
- ΑΑΔΕ: Όλες οι αλλαγές στους ΚΑΔ για επαγγελματίες και επιχειρήσεις