Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Περισσότερη ανεκτικότητα στο ντύσιμο ζητεί από την αστυνομία ο Ροχανί

Περισσότερη ανεκτικότητα στο ντύσιμο ζητεί από την αστυνομία ο Ροχανί

Να είναι πιο ανεκτική σε κοινωνικά ζητήματα και κυρίως στο θέμα του ισλαμικού ενδυματολογικού κώδικα ζήτησε από την αστυνομία ο ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί. «Οι ενάρετες γυναίκες μας θα πρέπει να αισθάνονται ασφάλεια και να μη φοβούνται όταν είναι παρούσα η αστυνομία» σημείωσε, εκτιμώντας ότι ο σεβασμός προς τον ισλαμικό ενδυματολογικό κώδικα θα πρέπει να διδάσκεται «στα σχολεία, τα πανεπιστήμια και τα τεμένη».

Να είναι πιο ανεκτική σε κοινωνικά ζητήματα και κυρίως στο θέμα του ισλαμικού ενδυματολογικού κώδικα ζήτησε από την αστυνομία ο ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί.

«Αν χρειάζεται να δοθεί μια προειδοποίηση (…) η αστυνομία θα πρέπει να είναι η τελευταία που θα την δώσει» δήλωσε ο Ροχανί σε ομιλία του στη Σχολή της Αστυνομίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Fars.

«Οι ενάρετες γυναίκες μας θα πρέπει να αισθάνονται ασφάλεια και να μη φοβούνται όταν είναι παρούσα η αστυνομία» σημείωσε, εκτιμώντας ότι ο σεβασμός προς τον ισλαμικό ενδυματολογικό κώδικα θα πρέπει να διδάσκεται «στα σχολεία, τα πανεπιστήμια και τα τεμένη».

Ειδικές μονάδες της ιρανικής αστυνομίας πραγματοποιούν τακτικά επιχειρήσεις στους δρόμους του Ιράν για να ελέγχουν την εφαρμογή του αυστηρού ισλαμικού ενδυματολογικού κώδικα. Όσες γυναίκες τον παραβιάζουν μπορεί να λάβουν μια προφορική ειδοποίηση, να τους επιβληθεί πρόστιμο ή να κρατηθούν για μερικές ώρες.

Η προώθηση της αρετής στην κοινωνία θα πρέπει να γίνεται μέσω της καταπολέμησης της φτώχειας και της ανεργίας και όχι μέσω της αντιπαράθεσης με την αστυνομία, υπογράμμισε ο ιρανός πρόεδρος.

Τον Σεπτέμβριο, ο Ροχανί είχε ζητήσει στους αστυνομικούς να εφαρμόζουν τον νόμο για τη μαντίλα σεβόμενοι την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και αποφεύγοντας τις «ακραίες μεθόδους».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024