Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ρόλο πολιτικής αγωγής στη δίκη της ΧΑ ζητούν αντιφασιστικές οργανώσεις

Ρόλο πολιτικής αγωγής στη δίκη της ΧΑ ζητούν αντιφασιστικές οργανώσεις

Με αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Κερατσίνι στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι εργασίες της Διεθνούς Αντιφασιστικής Συνάντησης που διοργάνωσε η ΚΕΕΡΦΑ. Όπως δήλωσε ο συντονιστής της Κίνησης Πέτρος Κωνσταντίνου, η ΚΕΕΡΦΑ, η Πακιστανική Κοινότητα και άλλες αντιφασιστικές οργανώσεις θα διεκδικήσουν να παραστούν ως πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής, καθώς κατέχουν πλήθος τεκμηριωμένων και στοιχειοθετημένων καταγγελιών.

Με αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Κερατσίνι στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι εργασίες της Διεθνούς Αντιφασιστικής Συνάντησης που διοργάνωσε η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

Όπως δήλωσε ο συντονιστής της Κίνησης Πέτρος Κωνσταντίνου, η ΚΕΕΡΦΑ, η Πακιστανική Κοινότητα και άλλες αντιφασιστικές οργανώσεις θα διεκδικήσουν να παραστούν ως πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής, καθώς κατέχουν πλήθος τεκμηριωμένων και στοιχειοθετημένων καταγγελιών.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ο κ. Κωνσταντίνου, στη διήμερη Συνάντηση διαπιστώθηκε ότι ο τρόπος που χειρίζεται η κυβέρνηση την υπόθεση της Χρυσή Αυγής και οι δικαστικές αποφάσεις για μη προφυλάκιση τριών βουλευτών της, δεν εμποδίζει ουσιαστικά τη φασιστική οργάνωση.

Σε αυτό το πλαίσιο, ζητούν να παραστεί ως πολιτική αγωγή η ΚΕΕΡΦΑ, η Πακιστανική Κοινότητα και το σύνολο των αντιφασιστικών οργανώσεων, που έχουν πλήθος τεκμηριωμένες και στοιχειοθετημένες καταγγελίες.

Επίσης, απαιτούν να κλείσουν τα γραφεία της ΧΑ, να σταματήσει η κρατική της χρηματοδότηση και να αποκαλυφθούν οι επιχειρηματίες που χρηματοδοτούν κρυφά τη ΧΑ.

Προϋπόθεση για κάτι τέτοιο, τόνισε ο κ. Κωνσταντίνου, είναι «να πέσει η κυβέρνηση του Σαμαρά και Δένδια, γιατί τόσο οι ίδιοι όσο και η πολιτική τους αποτελούν εμπόδιο στη διαδικασία». Για το λόγο αυτό, η ΚΕΕΡΦΑ καλεί όλη την Αριστερά και τα κινήματα να ανατρέψουν την κυβέρνηση.

Στη Διεθνή Αντιφασιστική Συνάντηση σημειώθηκε μεγάλη συμμετοχή και έγιναν παρεμβάσεις από εκπροσώπους αντιφασιστικών κινημάτων από τη Βρετανία, την Αυστραλία, τη Δανία, την Πολωνία, την Καταλονία, τη Γαλλία, την Κύπρο και τη Γερμανία.

Αποφασίστηκε Παγκόσμια Ημέρα Κινητοποίησης κατά του Φασισμού στις 22 Μαρτίου 2014, όπου εκτός των παραπάνω, δήλωσαν συμμετοχή αντιπρόσωποι από την Ιταλία, την Αυστρία, τις ΗΠΑ, τη Λιθουανία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024