Διεγράφη από τη ΝΔ ο συνήγορος του Ηλ.Κασιδιάρη
Τη διαγραφή του δικηγόρου και πρώην στελέχους της ΝΔ Παύλου Σαράκη από τα μητρώα των μελών του κόμματος αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ. Η απόφαση κάνει λόγο για «αντικομματική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά» του κ. Σαράκη. Ο δικηγόρος, που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, απάντησε ότι δεν επιλέγει τους πελάτες του με ιδεολογικά κριτήρια.
Τη διαγραφή του δικηγόρου και πρώην στελέχους της ΝΔ Παύλου Σαράκη από τα μητρώα των μελών του κόμματος αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ.
Η απόφαση κάνει λόγο για «αντικομματική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά» του κ. Σαράκη.
Ο δικηγόρος, που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, απάντησε ότι δεν επιλέγει τους πελάτες του με ιδεολογικά κριτήρια.
Ειδικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ το πρωί της Τρίτης, ο κ. Σαράκης αναφέρθηκε στον κώδικα δεοντολογίας των δικηγόρων, επισημαίνοντας ότι είναι υποχρεωμένος να αποδέχεται όταν τού δίνεται η εντολή για την υπεράσπιση κάποιου κατηγορούμενου. Συμπλήρωσε, δε, ότι ο κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να διαλέγει όποιον δικηγόρο επιθυμεί για συνήγορό του.
Ερωτηθείς εάν είναι ασυμβίβαστο το επάγγελμά του με την πολιτική του ιδιότητα, ο κ. Σαράκης τόνισε ότι ο δικηγόρος δεν λειτουργεί με ιδεολογικά κριτήρια και αναφέρθηκε στο υπερασπιστικό καθήκον του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πετρέλαιο: Πάνω από 2% η αύξηση στην τιμή του
- Pat McGrath: Διάσημη αλλά χρεωμένη – Τι συμβαίνει με την αγαπημένη της LVMH
- Η Κιμ Κατράλ και ο σύζυγός της Ράσελ Τόμας κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση μετά τον πριβέ γάμο τους
- Επτά ποδοσφαιριστές κατηγορούνται για στημένους αγώνες στη Νορβηγία
- «Απαιτούμε πραγματική δικαίωση»: Οργή λαού 3 χρόνια μετά το έγκλημα στα Τέμπη – Ξεσηκωμός και απεργίες σε όλη τη χώρα
- Κονγκό: Βρέθηκαν δύο ομαδικοί τάφοι στην πόλη Ουβίρα, μετά την αποχώρηση των ανταρτών – 172 πτώματα

