Διεγράφη από τη ΝΔ ο συνήγορος του Ηλ.Κασιδιάρη
Τη διαγραφή του δικηγόρου και πρώην στελέχους της ΝΔ Παύλου Σαράκη από τα μητρώα των μελών του κόμματος αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ. Η απόφαση κάνει λόγο για «αντικομματική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά» του κ. Σαράκη. Ο δικηγόρος, που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, απάντησε ότι δεν επιλέγει τους πελάτες του με ιδεολογικά κριτήρια.
Τη διαγραφή του δικηγόρου και πρώην στελέχους της ΝΔ Παύλου Σαράκη από τα μητρώα των μελών του κόμματος αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ.
Η απόφαση κάνει λόγο για «αντικομματική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά» του κ. Σαράκη.
Ο δικηγόρος, που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, απάντησε ότι δεν επιλέγει τους πελάτες του με ιδεολογικά κριτήρια.
Ειδικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ το πρωί της Τρίτης, ο κ. Σαράκης αναφέρθηκε στον κώδικα δεοντολογίας των δικηγόρων, επισημαίνοντας ότι είναι υποχρεωμένος να αποδέχεται όταν τού δίνεται η εντολή για την υπεράσπιση κάποιου κατηγορούμενου. Συμπλήρωσε, δε, ότι ο κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να διαλέγει όποιον δικηγόρο επιθυμεί για συνήγορό του.
Ερωτηθείς εάν είναι ασυμβίβαστο το επάγγελμά του με την πολιτική του ιδιότητα, ο κ. Σαράκης τόνισε ότι ο δικηγόρος δεν λειτουργεί με ιδεολογικά κριτήρια και αναφέρθηκε στο υπερασπιστικό καθήκον του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συλλήψεις στη Χαλκίδα για αρχαία, ναρκωτικά και όπλα
- Ανρί: «Λανθασμένη η κόκκινη στον Κουμπαρσί, η αποβολή του άλλαξε εντελώς το Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο»
- Προειδοποίηση ΔΝΤ: Ο πόλεμος μπορεί να βυθίσει σε επισιτιστική ανασφάλεια άλλα 45 εκατ. ανθρώπους
- Ο Μαρκ Ρούτε αποθέωσε τον… Τραμπ: «Θαυμάζω την ηγεσία του» – Τι είπε για τον «αφανισμό» του Ιράν
- Ρίξτε μια ματιά στο τρένο με το οποίο ταξίδευε ο Τίτο
- Εκτός ο Ευαγγέλου: Χωρίς Έλληνα διαιτητή το μουντιάλ, όπου πάνε Νορβηγός και Σουηδός

