Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι κενυάτες «χτενίζουν» το εμπορικό κέντρο για την εξουδετέρωση των τρομοκρατών

Οι κενυάτες «χτενίζουν» το εμπορικό κέντρο για την εξουδετέρωση των τρομοκρατών

Οι κενυατικές δυνάμεις ασφαλείας εξακολουθούν να «χτενίζουν» το εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι, προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν άλλους δράστες της πολύνεκρης επίθεσης. Μέρος της στέγης του εμπορικού κέντρου κατέρρευσε την Τρίτη, όταν ξέσπασε πυρκαγιά. Οι νεκροί έχουν φτάσει τους 62, μεταξύ αυτών και υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας.

Οι κενυατικές δυνάμεις ασφαλείας εξακολουθούν να «χτενίζουν» το εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι, προκειμένου να εντοπίσουν άλλους δράστες της πολύνεκρης επίθεσης.

Μέρος της στέγης του εμπορικού κέντρου κατέρρευσε την Τρίτη, όταν ξέσπασε πυρκαγιά. Οι νεκροί έχουν φτάσει τους 62, μεταξύ αυτών και υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας.

Οι κενυατικές δυνάμεις αναφέρουν ότι ανάμεσα στους ενόπλους βρίσκονται δύο ή τρεις αμερικανοί υπήκοοι και μία βρετανίδα σομαλικής καταγωγής. Την ευθύνη για την επίθεση έχει αναλάβει η σομαλική ομάδα αλ Σαμπάμπ, που θεωρείται παρακλάδι της Αλ Κάιντα.

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου ανέφερε, σύμφωνα με το Reuters, πως «παρακολουθούμε τις εξελίξεις και έχουμε εδώ και καιρό ανησυχίες για απόπειρες της αλ Σαμπάμπ να στρατολογήσει άτομα από τις ΗΠΑ».

Τα ξημερώματα της Τρίτης, η νυχτερινή «νηνεμία» έληξε απότομα με το ξέσπασμα πυροβολισμών, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Reuters -κάτι που σήμαινε ότι υπήρχαν ακόμα πυρήνες αντίστασης στο σύμπλεγμα του εμπορικού κέντρου.

Κατά τη διάρκεια της Δευτέρας, όμηροι συνέχιζαν να βγαίνουν από το εμπορικό κέντρο. Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι «οι δυνάμεις μας ελέγχουν όροφο-όροφο το εμπορικό κέντρο για όσους έχουν μείνει πίσω, πιστεύουμε ότι όλοι οι όμηροι είναι ελεύθεροι».

Η επίθεση στο κέντρο από ομάδα ισλαμιστών ενόπλων ξεκίνησε το Σάββατο και έκτοτε, αφού οι επιτιθέμενοι φαίνεται σύμφωνα με τις αναφορές ότι «ξεχώρισαν» τους μουσουλμάνους από τους υπόλοιπους, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 62 άτομα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024