Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αλλά και βολές στον ΣΥΡΙΖΑ από τον Π.Καμμένο

Επίθεση σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αλλά και βολές στον ΣΥΡΙΖΑ από τον Π.Καμμένο

«Δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα σύγκλισης μετεκλογικά με μνημονιακά κόμματα» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος, στη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Σε ερώτηση τι θα πράξει αν έχει να επιλέξει ανάμεσα στον κ. Σαμαρά και στον κ. Τσίπρα δεν απάντησε, λέγοντας «είναι σαν να μου λέτε να παντρευτώ με το στανιό την άλλη εβδομάδα έναν από τους δύο».

«Δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα σύγκλισης μετεκλογικά με μνημονιακά κόμματα» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος, στη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Σε ερώτηση τι θα πράξει αν έχει να επιλέξει ανάμεσα στον κ. Σαμαρά και στον κ. Τσίπρα δεν απάντησε, λέγοντας «είναι σαν να μου λέτε να παντρευτώ με το στανιό την άλλη εβδομάδα έναν από τους δύο».

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι σχηματισμοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν θα υπάρχουν μετά τις εκλογές και εμφανίστηκε βέβαιος ότι τα αποτελέσματα θα είναι τέτοια που θα δώσουν τη δυνατότητα συγκλίσεων με κόμματα και βουλευτές για τον σχηματισμό κυβέρνησης, βάζοντας ορισμένες «κόκκινες γραμμές», κυρίως στα εθνικά θέματα.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο ότι είπαν «ψέματα» στη ΔΕΘ και είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, άλλαξε θέση και από την καταγγελία του Μνημονίου τώρα μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση.

«Κοιτάξτε να δείτε. Αν αύριο το πρωί ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει και μας πει ότι υιοθετεί το πρόγραμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και τις θέσεις μας στα εθνικά θέματα, θα δεχθούμε τη συνεργασία. Από εκεί και πέρα, εμείς δεν κάνουμε αλισβερίσι καρέκλας, δεν πρόκειται να διαπραγματευθούμε με όρους ανταλλαγής εξουσίας. Εμείς έχουμε τις δικές μας θέσεις, έχουμε τις κόκκινες γραμμές μας.»

Σε περίπτωση συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θα τελειώσει πριν γεννηθεί».

Για τον πρωθυπουργό εξέφρασε τον φόβο ότι μπορεί και να «συνδιαλέγεται» για το όνομα των Σκοπίων και τον κάλεσε να του απαντήσει σχετικά σε ερωτήσεις που κατέθεσε στη Βουλή.

Επίσης, κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά για «φασισμό» απέναντι στους βουλευτές της ΝΔ, όταν, όπως είπε, δεν τους επιτρέπει να ψηφίζουν κατά συνείδηση.

Παρέπεμψε στην ομιλία του κ. Σαμαρά στη ΔΕΘ το 2011 και είπε πως τότε είχε χαρακτηρίσει «λάθος φάρμακο» την πολιτική της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου και στη συνέχεια έγινε «θιασώτης» αυτής της πολιτικής και σήμερα την εφαρμόζει μαζί με τον κ. Βενιζέλο.

Ο κ. Καμμένος προέβλεψε ότι θα γίνει «κούρεμα» καταθέσεων στην Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Σαμαράς θα προχωρήσει στο τρίτο Μνημόνιο σε ‘κούρεμα’ των καταθέσεων στις τράπεζες, χωρίς το όριο των 100.000 ευρώ» με το επιχείρημα ότι δεν θα θέλει να περικόψει άλλο μισθούς και συντάξεις.

Ως προς το πρωτογενές πλεόνασμα, είπε ότι αυτό θα οφείλεται στο ότι η κυβέρνηση καθυστερεί την καταβολή συντάξεων σε 500.000 εν αναμονή συνταξιούχους.

Για το ΤΑΙΠΕΔ, ο κ. Καμμένος είπε ότι πιστεύει πως η έδρα του θα μεταφερθεί στο Λουξεμβούργο και σχετικά με τη λύση που προτείνει η κυβέρνηση για τα αμυντικά συστήματα, παρατήρησε πως δεν είναι παραγωγή η συντήρηση οχημάτων των ενόπλων δυνάμεων και αναρωτήθηκε τι θα γίνει με παραγγελίες που εκκρεμούν ήδη από το εξωτερικό.

Ο Π. Καμμένος είπε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θεωρούν δίκαια τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, που έχουν το δικαίωμα στην απεργία, αλλά θα κάνουν τα πάντα για να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία.

Προέβλεψε ότι θα είναι δύσκολος για τα νοικοκυριά ο χειμώνας που έρχεται και πρότεινε να υπάρξει ενιαία τιμή για το πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης στο 1 ευρώ το λίτρο, για δε το πετρέλαιο των αγροτών να ισχύσει ό,τι και για το ναυτικό πετρέλαιο.

Για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης ως προς το επίδομα θέρμανσης επισήμανε: «Ο κ. Σαμαράς είναι εκτός τόπου είναι και εκτός χρόνου. Τον Αύγουστο μείωσε τον ΦΠΑ στην εστίαση, αν περιμένει τον Μάιο και για το επίδομα θέρμανσης.»

Για τις περιφερειακές εκλογές

Σε ό,τι αφορά στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του 2014 οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν πρόκειται να στηρίξουν υποψήφιους που έχουν το χρίσμα μνημονιακών κομμάτων.

Συζητούν δε με διάφορα πρόσωπα και είναι ανοιχτοί σε συνεργασίες με δυνάμεις από το δημοκρατικό αντιμνημονιακό τόξο.

«Δεν θα στηρίξουμε τον κ. Μπουτάρη, διότι έχουμε αλλεργία στον Κεμάλ Ατατούρκ» είπε για τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Σε ερώτηση για τον Π. Ψωμιάδη απάντησε πως ποτέ δεν τον στήριξαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. «Έχει τον δικό του δρόμο και εναγκαλίζεται υπουργούς της κυβέρνησης από τους πιο μνημονιακούς» είπε χαρακτηριστικά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024