Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αρνητική η απάντηση της κυβέρνησης για ΕΛΒΟ, ΕΑΣ, ΛΑΡΚΟ

Αρνητική η απάντηση της κυβέρνησης για ΕΛΒΟ, ΕΑΣ, ΛΑΡΚΟ

Αρνητική είναι η απάντηση της κυβέρνησης στο email που έστειλε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα Ματίας Μορς. Η ελληνική πλευρά δηλώνει ότι δεν αποδέχεται τις συστάσεις για πτώχευση των ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ. Από την πλευρά της, η Κομισιόν διαψεύδει ότι ζητήθηκαν απολύσεις χωρίς αποζημίωση και τονίζεται ότι στόχος είναι να βρεθεί μια λύση που δεν θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό. Στο πλαίσιο αυτό, η διαπραγμάτευση συνεχίζεται.

Αρνητική είναι η απάντηση της κυβέρνησης στο email που έστειλε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα Ματίας Μορς. Η ελληνική πλευρά δηλώνει ότι δεν αποδέχεται τις συστάσεις για πτώχευση των ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ.

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υπάρξει απόλυση των 2.100 εργαζόμενων στις τρεις βιομηχανίες χωρίς αποζημίωση.
Η ελληνική πλευρά απέστειλε ήδη απάντηση στο email όπου περιγράφονται με αριθμούς και επιχειρήματα οι θέσεις της ελληνικής πλευράς.
«Η κυβέρνηση δίνει μάχη να πείσει την τρόικα είναι ότι η εκκαθάριση εν λειτουργία σε βάθος 5 ετών αφήνει μεγαλύτερη αξία στο δημόσιο από ό,τι η πτώχευση» δήλωσε ο υπουργός Γιάννης Στουρνάρας.

«Πιστεύουμε πως ορισμένα κομμάτια των επιχειρήσεων αυτών έχουν αξία»πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών.

Από την άλλη πλευρά, πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σημειώνουν στο «Βήμα» ότι οι διαπραγμάτευση συνεχίζεται.
Παράλληλα οι ίδιες πηγές διαψεύδουν ότι ζητήθηκαν απολύσεις χωρίς αποζημίωση στο επίμαχο email του κ. Μορς.
Επιβεβαιώνουν ωστόσο ότι «το κύριο μέλημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι να βρεθεί μια λύση που δεν θα επιβαρύνει τον Προϋπολογισμό».

H επίμαχη αναφορά στο email του Ματίας Μορς αναφέρει ότι κάθε σχέδιο εκκαθάρισης «δεν θα πρέπει να έχει ως όρο αποζημιώσεις που θα ξεπερνούν τις νόμιμες απαιτήσεις ή μια επαναπρόσληψη του προσωπικού».

Εκτιμάται ότι η αναφορά στις νόμιμες αποζημιώσεις αφορά το ενδεχόμενο υιοθέτησης προγράμματος εθελούσιας εξόδου με μεγαλύτερο κόστος.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σαφές ότι η ελληνική κυβέρνηση αναζητά την επίτευξη μιας συμβιβαστικής λύσης, ενώ και από την πλευρά της Κομισιόν το ύφος του μηνύματος παραπέμπει σε διαπραγμάτευση κι όχι σε τετελεσμένα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί μεταξύ των δύο πλευρών, με την κυβέρνηση να θέλει να έχει κλείσει το ζήτημα πριν φθάσουν στην Αθήνα οι επικεφαλής της τρόικας.

Τι λέει το επίμαχο email.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024