Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μια γεύση από Βουκουρέστι!

Μια γεύση από Βουκουρέστι!

Το Βουκουρέστι, η πρωτεύουσα της Ρουµανίας, μία από τις 27 πρωτεύουσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πλέον, είναι µια δυναµικά αναπτυσσόµενη πόλη, που µας προσκαλεί να την ανακαλύψουµε! Πρωτεύουσα της χώρας από το 1862, το Βουκουρέστι αποτελεί τη µεγαλύτερη και πλουσιότερη πόλη της σύγχρονης Ρουµανίας. Το Βουκουρέστι ιδρύθηκε από ένα βοσκό, τον Μπουκούρ (στα ρουμανικά η λέξη […]

Το Βουκουρέστι, η πρωτεύουσα της Ρουµανίας, μία από τις 27 πρωτεύουσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πλέον, είναι µια δυναµικά αναπτυσσόµενη πόλη, που µας προσκαλεί να την ανακαλύψουµε! Πρωτεύουσα της χώρας από το 1862, το Βουκουρέστι αποτελεί τη µεγαλύτερη και πλουσιότερη πόλη της σύγχρονης Ρουµανίας.

Το Βουκουρέστι ιδρύθηκε από ένα βοσκό, τον Μπουκούρ (στα ρουμανικά η λέξη σημαίνει χαρά), στις πεδιάδες που εκτείνονται ανάµεσα στους πρόποδες των Καρπαθίων και τον ποταμό Δούναβη. Γίνεται εύκολα αντιληπτό, επομένως, ότι μιλάμε για μια περιοχή με πλούσιο φυσικό κάλλος, αλλά και για μια πόλη ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς, καθώς το Βουκουρέστι έχει καταφέρει να διατηρήσει έντονο το πράσινο στοιχείο.

Το Βουκουρέστι είναι γεμάτο κήπους και πάρκα, και προφανώς δεν υπάρχει καλύτερη εποχή να το επισκεφθεί κανείς από την άνοιξη! Χαρακτηριστικά, το πάρκο Ερεστρέου, το μεγαλύτερο της πόλης, καταλαμβάνει μια απίστευτη έκταση 2.000 στρεμμάτων!

Η πρώτη εικόνα της πόλης είναι συγκεχυμένη, με στοιχεία ενός παρελθόντος που διχάζεται ακόμη ανάμεσα στην «Αψίδα του Θριάμβου» (αντίγραφο του γαλλικού μνημείου) και τα μπλοκ των κομμουνιστικών πολυκατοικιών των προαστίων. Ωστόσο, γρήγορα αντιλαμβάνεται κανείς ότι πρόκειται για μια ζωντανή πόλη, που κατευθύνεται ολοταχώς προς τη δημιουργία μιας νέας αίγλης, αντίστοιχης αυτής του παρελθόντος, που χάρισε στο Βουκουρέστι τον τίτλο «το Παρίσι των Βαλκανίων».

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το κτίριο της Βουλής, το πιο διάσημο κτίριο της πόλης, γνωστό και ως το «Παλάτι του Λαού», καταλαμβάνει μια επιφάνεια 330.000 τ.μ. και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κτίριο δημόσιας διοίκησης στον κόσμο, μετά το Πεντάγωνο των ΗΠΑ.

Δε θα ήταν υπερβολή να ισχυριστεί κανείς ότι το Βουκουρέστι επαναπροσδιορίζει, αν όχι διαμορφώνει, σήμερα τη νέα του ταυτότητα! Κομψά ξενοδοχεία, ατμοσφαιρικά εστιατόρια και πολύβουα κλαμπ, το ανακαινισμένο ιστορικό κέντρο και τα ενδιαφέροντα μουσεία αποδεικνύουν σε κάθε περίπτωση ότι το «νέο» Βουκουρέστι έχει έρθει για να μείνει!

Μη χάσετε την ευκαιρία να το επισκεφθείτε!

*Για μια γεύση από το Βουκουρέστι, και όχι μόνο, κλείστε τα αεροπορικά σας εισιτήρια απευθείας στο travelplan.gr

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024