Ο Μελισσανίδης και τα σχέδια του νέου γηπέδου της ΑΕΚ
Ενθουσιασμός επικρατεί στην ΑΕΚ με την παρουσίαση των σχεδίων της «Αγιάς Σοφιάς» από τον Δημήτρη Μελλισανίδη. Το νέο γήπεδο της «Ένωσης» θα είναι τεσσάρων αστέρων και στις αρχές του Οκτωβρίου θα γίνει η επίσημη ψηφιακή παρουσίασή του, ενώ τον Φεβρουάριο του 2014 πιάνουν δουλειά οι μπουλντόζες στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά τον Οκτώβριο αναμένεται να γίνει η επίσημη παρουσίαση του σχεδίου ψηφιακά, ενώ στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή το 2015.
Ενθουσιασμός επικρατεί στην ΑΕΚ με την παρουσίαση των σχεδίων της «Αγιάς Σοφιάς» από τον Δημήτρη Μελλισανίδη. Το νέο γήπεδο της «Ένωσης» θα είναι τεσσάρων αστέρων και στις αρχές του Οκτωβρίου θα γίνει η επίσημη ψηφιακή παρουσίασή του, ενώ τον Φεβρουάριο του 2014 πιάνουν δουλειά οι μπουλντόζες στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Η ανέγερση νέου γηπέδου αποτελεί το όνειρο του «κιτρινόμαυρου» κόσμου και ο Δημήτρης Μελισσανίδης έβαλε τα… θεμέλια παρουσιάζοντας στα 16 ιδρυτικά μέλη της «Δικέφαλος 1924 ΑΕ» τα σχέδια του αρχιτέκτονα, Μάσιμο Μαγιοβιέτσκι, για το νέο γήπεδο, το οποίο θα έχει χωρητικότητα 33.000 θέσεις και θα είναι τεσσάρων αστέρων (λόγω χωρητικότητας).
Όπως είναι γνωστό το ιδρυτικό όνομα θα είναι «Αγιά Σοφιά», αλλά στη συνέχεια θα αλλάξει ονομασία και θα του δοθεί ονομασία από την εταιρεία, που θα συμβάλει στην κατασκευή του.
Τα μέλη της «Δικέφαλος 1924 ΑΕ», που συστάθηκε για να «τρέξει» το πρότζεκτ, εντυπωσιάστηκαν από όσα παρουσίασαν ο Μελισσανίδης με τον αρχιτέκτονα, ενώ ιδιαίτερα αναφορά έγινε και τις βυζαντινές «πινελιές».
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά τον Οκτώβριο αναμένεται να γίνει η επίσημη παρουσίαση του σχεδίου ψηφιακά, ενώ στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή το 2015.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι όπως αναφέρεται από επίσημα χείλη της ΑΕΚ, στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, θα ανακοινωθούν κι άλλα ονόματα που θα συμμετέχουν στο έργο. Με απλά λόγια, υπάρχουν πολλοί ενδιαφέροντες που θέλουν να επενδύσουν στην κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Αναλυτικά τα ονόματα των 16 ιδρυτικών μελών της «Δικέφαλος 1924 ΑΕ» που δόθηκαν στη δημοσιότητα:
Το Art Project Space παρουσιάζει την Πέμπτη 7 Μαΐου τη συλλεκτική έκδοση Πειρατές, με πρωτότυπα χαρακτικά του Νίκου Κυριακόπουλου. Εκεί όπου η τέχνη είναι τρόπος ζωής
Νίκησαν και στις ρεβάνς των ημιτελικών η Ράγιο Βαγεκάνο και η Κρίσταλ Πάλας, οι Ισπανοί εκτός έδρας με 1-0 την Στρασμπούρ και οι Αγγλοι 2-1 την Σαχτάρ Ντόνετσκ στην έδρα τους.
Απόλυτη κυρίαρχος του αγώνα επί 40 λεπτά, η ΑΕΚ νίκησε εύκολα την κάτοχο του τροπαίου Μάλαγα (78-65) και προκρίθηκε στον τελικό του BCL όπου θα αντιμετωπίσει τη Ρίτας.