Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όσα δεν ξέρετε για τη γλυκιά Οντρέ Τοτού

Όσα δεν ξέρετε για τη γλυκιά Οντρέ Τοτού

Η Οντρέ Τοτού πρωταγωνιστεί στο «Κρυφό Πάθος της Τερέζ Ντ.» που προβάλλεται από την προηγούμενη εβδομάδα στους κινηματογράφους. Το Home Cinema ετοίμασε ένα αφιέρωμα και voilà: σας παρουσιάζει την ξεχωριστή γαλλίδα ηθοποιό Οντρέ Τοτού. abacapress Η γαλλίδα ηθοποιός Οντρέ Τοτού (Audrey Tautou) γεννήθηκε στις 9 Αυγούστου του 1978 στην Μπωμόν της Γαλλίας. Έγινε ευρέως γνωστή […]

Η Οντρέ Τοτού πρωταγωνιστεί στο «Κρυφό Πάθος της Τερέζ Ντ.» που προβάλλεται από την προηγούμενη εβδομάδα στους κινηματογράφους. Το Home Cinema ετοίμασε ένα αφιέρωμα και voilà: σας παρουσιάζει την ξεχωριστή γαλλίδα ηθοποιό Οντρέ Τοτού.
abacapress

Η γαλλίδα ηθοποιός Οντρέ Τοτού (Audrey Tautou) γεννήθηκε στις 9 Αυγούστου του 1978 στην Μπωμόν της Γαλλίας. Έγινε ευρέως γνωστή ως «Αμελί» στην ομότιτλη πολυβραβευμένη ταινία το 2006.

Θα μπορούσαμε να πούμε πως όλα ξεκίνησαν το 1999, όταν το γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι, Canal Plus, που ήταν χορηγός σε ένα διαγωνισμό νέων ταλέντων, ξεχώρισε την Τοτού στην εκπομπή «Οι νέοι πρώτα», ενώ βραβεύτηκε ως η νεώτερη κωμικός στο 9ο Φεστιβάλ Νέων Κωμικών της Μπεζιέ.

Την ίδια χρονιά την πρόσεξε ο σκηνοθέτης Τόνι Μαρσάλ ο οποίος της έδωσε ένα ρόλο στη βραβευμένη με Σεζάρ κωμωδία «Venus Beauty Institute». Η εκπληκτική Ναταλί Μπάι και η Τοτού ήταν δύο από τις τρεις αισθητικούς, που εργάζονταν σε ένα ινστιτούτο ομορφιάς, το «Venus», όπου μαζεύονταν γυναίκες για να μιλήσουν για τους άνδρες…

Το 2000 κέρδισε το βραβείο Σουζάν Μπιανσέτι ως η πιο υποσχόμενη νέα ηθοποιός στη Γαλλία.


Ο ρόλος που την έκανε ευρέως γνωστή, καθιερώνοντάς την σε παγκόσμια διασημότητα, ήταν η ρομαντική κομεντί «Αμελί». Το 2001 ο ξεχωριστός σκηνοθέτης Ζαν Πιέρ Ζενέ, με όχημα ένα εμπνευσμένο σενάριο, αφηγήθηκε μια ιστορία έρωτα, συμπτώσεων και παρεξηγήσεων, έστησε σκηνές απαράμιλλης ομορφιάς και παρέσυρε τον θεατή σε κόσμους οικείους και ταυτόχρονα μοναδικούς. Η ταινία περιβαλλόταν από ένα «διαβολεμένο» χιούμορ, ενώ έκανε αίσθηση, όπου και αν προβλήθηκε.


Το 2002 συμμετέχει στην κομεντί «Euroflirt» του Σεντρίκ Κλαπίς, με τους Ρομέν Ντιρί και Ζουντίθ Γκοντρές. Η ταινία παρακολουθεί την καθημερινότητά και τις σχέσεις ενός νεαρού φοιτητή από τη Γαλλία, που έχει πάει για σπουδές στη Βαρκελώνη, χάρη στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα υποτροφιών Έρασμος.


Την ίδια χρονιά η Οντρέ Τοτού συμπρωταγωνίστησε με τον Τσούιτελ Ετζοφόρ στην κοινωνική ταινία «Βρόμικα Όμορφα Πράγματα» του Στίβεν Φρίαρς. Ο βρετανός δημιουργός στράφηκε στους λαθρομετανάστες του Λονδίνου για να μας ξεναγήσει σε όσα «βρόμικα» συμβαίνουν πίσω από την αστραφτερή βιτρίνα της μεγαλούπολης.


Τρία χρόνια μετά την επιτυχία της «Αμελί», το 2004, ο Ζαν Πιέρ Ζενέ συνεργάστηκε ξανά με την Τοτού και μετέφερε ένα μυθιστόρημα, του Σεμπαστιέν Ζαπριζό, στη μεγάλη οθόνη, «Οι Ατέλειωτοι Αρραβώνες». Στην ταινία, παρακολουθούμε την ιστορία της Ματίλντ, μιας εικοσάχρονης που έχει χτυπηθεί από πολιομυελίτιδα και ξεκινά μια προσπάθεια προκειμένου να εντοπίσει τον αρραβωνιαστικό της. Οι μαρτυρίες τον θέλουν ανάμεσα στους νεκρούς του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Όμως εκείνη είναι πεπεισμένη ότι ζει.
Καταστάσεις που ξεπερνούν τους ήρωες, εμμονές, ρομαντισμός, παραλογισμός και χαρακτήρες που μοιάζουν να έχουν ξεφύγει από παραμύθι ή από εφιάλτη.


Το 2005 ήταν μια ξεχωριστή χρονιά για την Οντρέ Τοτού. Η γαλλίδα ηθοποιός συμπρωταγωνίστησε στο πλευρό του διάσημου ηθοποιού Τομ Χανκς στην πολυσυζητημένη ταινία «Κώδικας ντα Βίντσι». Η ταινία ήταν διασκευή του ομότιτλου παγκόσμιου μπεστ σέλλερ του συγγραφέα Νταν Μπράουν, σκηνοθετημένη από τον Ρον Χάουαρντ.
Η Sony Pictures ήταν η εταιρεία που απέκτησε τα δικαιώματα για τη μεγάλη οθόνη. Πλήρωσε αδρά και δημιούργησε ένα πιστό κινηματογραφικό αντίγραφο. Παρά τις μεγάλες προσδοκίες, η ταινία, βγήκε στις αίθουσες το 2006, δεν έσπασε ταμεία. Έκανε όμως ντόρο, πέτυχε υψηλές εισπράξεις και κατέλαβε μια σχετικά καλή θέση ανάμεσα στις εκατό πιο εμπορικές ταινίες όλων των εποχών.


Το 2006 συμπρωταγωνίστησε με τον Γκαντ Ελμαλέ στη ρομαντική κομεντί, «Κορίτσι για Σπίτι», του Πιερ Σαλβαντορί.
Οι καλές ερμηνείες των πρωταγωνιστών εκτόξευσαν την ταινία παρουσιάζοντάς μας αρκετές αστείες καταστάσεις.

Φέτος, στο 66ου κινηματογραφικού Φεστιβάλ Καννών ,η Οντρέ Τοτού εκτέλεσε χρέη οικοδέσποινας.

Ακολουθούν και οι πιο πρόσφατες ταινίες της Οντρέ Τοτού, που επίσης κυκλοφορούν σε DVD:

Φτάνει Να ‘Μαστε Μαζί

2007- Κοινωνική

Τέσσερις χαρακτήρες που υφαίνουν μία τρυφερή ιστορία για τη δύναμη της αγάπης και της φιλίας. Η Καμίλ δουλεύει τα απογεύματα ως καθαρίστρια και στον ελεύθερό της χρόνο ζωγραφίζει. Ο Φιλιμπέρ είναι ένας ντροπαλός και πλούσιος νέος που ζει μόνος σε ένα τεράστιο σπίτι. Ο Φράνκ φίλος του Φιλιμπέρ, είναι μάλλον οξύθυμος ενώ τις καθημερινές δουλεύει μάγειρας σε ένα εστιατόριο και φροντίζει τη… γιαγιά του μια ιδιότροπη αλλά συμπαθητική γυναίκα. Αυτοί οι τέσσερις χαρακτήρες θα συνυπάρξουν όταν κάποια στιγμή θα «υιοθετήσουν» την ηλικιωμένη γυναίκα και θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να μας αποδείξουν ότι για όλα υπάρχουν λύσεις φτάνει…. να’ μαστε μαζί!

Coco Before Chanel

2009- Βιογραφία

Η ιστορία της Κοκό Σανέλ, πριν φθάσει να γίνει σύμβολο κομψότητας και φινέτσας. Εδώ ξετυλίγεται η απίστευτη προσωπική της διαδρομή, η επιμονή και το ταλέντο της που την κατέστησαν θρυλική σχεδιάστρια μόδας, ένα διαχρονικό σύμβολο επιτυχίας, ελευθερίας και στυλ.

Γλυκό Ψέμα

2010 – Αισθηματική, Κωμωδία

Μετά το «Κορίτσι για Σπίτι» ο Πιερ Σαλβαντορί ξανασυναντά την Οντρέ Τοτού και την κάνει για άλλη μια φορα πρωταγωνίστριά του σε μια ρομαντική αλλά και πρωτότυπη ταινία.

Επιστροφή στον Έρωτα

2011 – Κωμωδία, Αισθηματική

Το σενάριο είναι βασισμένο στο όγδοο μυθιστόρημα του τιμημένου με 10 λογοτεχνικά βραβεία Νταβίντ Φενκινός, το οποίο έχει πουλήσει πάνω από 700.000 αντίτυπα.
Μπορούμε άραγε να επιλέξουμε τον τρόπο με τον οποίο θα ξαναβρούμε τη διάθεση για ζωή; Η Ναταλί και ο Μάρκους αποφασίζουν να φύγουν μακριά για να δώσουν στη σχέση τους μια αξιοπρεπή ευκαιρία.

Αυτήν την περίοδο γυρίζει την κομεντί «Casse-tête chinois», ενώ αναμένουμε να την δούμε και στη δραματική ταινία «Thérèse Desqueyroux».

Πληροφορίες ΙΜDb, Wikipedia
Επιμέλεια: Χριστίνα Φωτιάδη

Διαβάστε επίσης:

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024