Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νομοσχέδιο για τις χρήσεις γης και την πολεοδομία τον Οκτώβριο στη Βουλή

Νομοσχέδιο για τις χρήσεις γης και την πολεοδομία τον Οκτώβριο στη Βουλή

Σχέδιο νόμου που θα αφορά στις χρήσεις γης και την πολεοδομία, θα φέρει τον Οκτώβριο στη Βουλή το υπουργείο Περιβάλλοντος, προκειμένου να αντικαταστήσει και να εκσυγχρονίσει το υπάρχον πλαίσιο που χρονολογείται από το 1977.

Σχέδιο νόμου που θα αφορά στις χρήσεις γης και την πολεοδομία, θα φέρει τον Οκτώβριο στη Βουλή το υπουργείο Περιβάλλοντος, προκειμένου να αντικαταστήσει και να εκσυγχρονίσει το υπάρχον πλαίσιο που χρονολογείται από το 1977.

Αυτό έγινε γνωστό την Τετάρτη, μετά τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Γ.Μανιάτης με υψηλόβαθμα στελέχη της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Ομάδας Τεχνικής Βοήθειας της ΕΕ για την Ελλάδα (Task Force).

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η πορεία και υλοποίηση του προγράμματος τεχνικής βοήθειας που εδώ και ένα χρόνο η Παγκόσμια Τράπεζα σε συνεργασία με την Task Force παρέχουν στην Ελλάδα σχετικά με την βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και των επενδυτικών ευκαιριών.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, έγινε ανταλλαγή απόψεων για την τροποποίηση του υφιστάμενου νομικού πλαισίου για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, «επισημάνθηκε δε από τα στελέχη της Παγκόσμιας Τράπεζας η θεαματική πρόοδος που σημείωσε η χώρα μας, καθώς η Ελλάδα έχει ανέβει κατά 20 θέσεις στη σχετική κλίμακα “Doing Business” της World Bank».

Οδικός χάρτης για την περιβαλλοντική αδειοδότηση

Επιπλέον, έγινε αναφορά στο θέμα των χρήσεων γης και της περιβαλλοντικής-επιχειρηματικής αδειοδότησης και συζητήθηκε ο τρόπος που μπορούν να ενσωματωθούν και στην χώρα μας «καλές πρακτικές» που έχει συντάξει η Παγκόσμια Τράπεζα και έχουν εφαρμοστεί σε άλλες χώρες όπως η Γαλλία, η Ολλανδία, η Τσεχία, η Βρετανία και η Αυστρία.

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, η Παγκόσμια Τράπεζα θα έχει έτοιμο έναν οδικό χάρτη για τη αδειοδότηση, τον οποία μπορεί να αξιοποιήσει η ελληνική πλευρά.

Και οι δύο πλευρές επισήμαναν τη σημασία για τους επενδυτές να έχουν γρήγορη και εύκολη πληροφόρηση σχετικά με τα επενδυτικά σχήματα που τους ενδιαφέρουν.

Γι’ αυτό το σκοπό, το ΥΠΕΚΑ σημειώνει ότι προχωρά στην αναμόρφωση του υπάρχοντος πλαισίου με στόχο να παρέχεται και να διακινείται η πληροφορία που αφορά στην ρύθμιση του χώρου, την χωροταξία, το περιβάλλον, την πολεοδομία και άλλη πληροφόρηση από μία μόνο μονάδα παροχής πληροφοριών (one shop stop) για όλα τα θέματα που αφορούν στο υπουργείο.

«Πρέπει να χτίσουμε την Ελλάδα μετά το μνημόνιο, μετά την κρίση. Κι αυτό περνά μέσα από έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό που θα βάζει τάξη στο χώρο, θα κωδικοποιεί την πληροφορία και θα την παρέχει άμεσα σε πολίτη και επενδυτή χωρίς πολύπλοκες διαδικασίες. Ξεκαθαρίζουμε τους κανόνες με στόχο το ξεδίπλωμα της δυναμικής και υγιούς επιχειρηματικότητας. Όλα αυτά διευκολύνουν τον επενδυτή που επιδιώκει να έρθει στην Ελλάδα, ανοίγοντας δουλειές, φέρνοντας ανάπτυξη”», δήλωσε ο κ. Μανιάτης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Απείλησε με Κέιν η Μπάγερν – Εντυπωσιακή απόκρουση του Νόιερ σε σουτ του Βινίσιους (vids)

Στο 29’ ο Βρετανός έκανε το βολ-πλανέ, αλλά ο Λούνιν έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε – Στο 40’ ο Νόιερ απέκρουσε το επικίνδυνο σουτ του Βινίσιους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024