Στο 65% η απογραφή των ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ
Το 65% του συνολικού έργου της απογραφής του συνόλου των ασφαλισμένων (εν ενεργεία, συνταξιούχων και έμμεσων μελών) στον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα, ενώ η διαδικασία ολοκληρώνεται στις 31 Οκτωβρίου.
Το 65% του συνολικού έργου της απογραφής του συνόλου των ασφαλισμένων (εν ενεργεία, συνταξιούχων και έμμεσων μελών) στον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν τη Δευτέρα από τον ίδιο τον οργανισμό.
Φέτος, ο ΟΠΑΠ πραγματοποιεί πέραν της θεώρησης των βιβλιαρίων και ηλεκτρονική απογραφή όλων των ασφαλισμένων. Η διαδικασία της Απογραφής, που βρίσκεται σε εξέλιξη έως και την 31η Οκτωβρίου έχει ως εξής:
Οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών απογράφουν τους υπαλλήλους τους και θεωρούν τα βιβλιάρια αυτών και των ανήλικων τέκνων τους, των οποίων η θεώρηση δεν απαιτεί προσκόμιση νομιμοποιητικών εγγράφων (πχ πιστοποιητικά σπουδών, ληξιαρχικές πράξεις, Ε1 κ.ο.κ.).
Το πλήθος των ασφαλισμένων που οφείλει να προσέλθει στα καταστήματα του Οργανισμού αφορά σε θεωρήσεις βιβλιαρίων έμμεσων μελών των εν ενεργεία ασφαλισμένων, για τα οποία απαιτείται προσκόμιση νομιμοποιητικών εγγράφων (ενήλικα τέκνα που δικαιούνται ασφάλισης, σύζυζοι κ.λπ.).
Το έργο αυτό που ξεκίνησε τον Ιανουάριο έχει ολοκληρωθεί στο 77%.
Επιπλέον, η απογραφή-θεώρηση των συνταξιούχων ασφαλισμένων του Δημοσίου καθώς και των έμμεσων μελών αυτών πραγματοποιείται στις κατά τόπους υπηρεσίες του Οργανισμού και στα ΚΕΠ όλης της χώρας.
Η διαδικασία αυτή ξεκίνησε τον Ιούνιο και το έργο έχει ολοκληρωθεί στο 35% περίπου.
Διαγραφές
Επίσης, σύμφωνα με τον ΟΠΑΠ, ως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 96.680 διαγραφές.
Στους άμεσα ασφαλισμένους (εν ενεργεία και συνταξιούχους) έγιναν 8.385 διαγραφές.
Σε 280 περιπτώσεις υπήρξε αλλαγή κωδικού (εγγραφές οι οποίες δεν έπρεπε να υπάρχουν, όπως διπλο-εγγραφές ή ασφαλισμένοι άλλων Ταμείων), σε 1.835 κατάργηση ασφάλισης (εγγραφές ασφαλισμένων οι οποίοι δεν δικαιούνται ασφάλισης λόγω ηλικίας ή εισοδηματικών κριτηρίων) και σε 6.270 οι δικαιούχοι είχαν πεθάνει.
Στους έμμεσα ασφαλισμένους (των εν ενεργεία και των συνταξιούχωνς) έγιναν 88.295 διαγραφές.
Σε 12.656 περιπτώσεις υπήρξε αλλαγή κωδικού, σε 71.061 κατάργηση ασφάλισης και σε 3.587 οι δικαιούχοι είχαν πεθάνει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λίβανος: Χριστιανικά χωριά διαψεύδουν τους ισχυρισμούς Νετανιάχου ότι ζήτησαν να προσαρτηθούν στο Ισραήλ
- Οι δηλώσεις του Ρονάλντο μετά τον αποκλεισμό: «Η Πορτογαλία πριν από μένα δεν είχε τίτλο – Το Euro αξίζει όσο ένα Μουντιάλ»
- Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία: Ανησυχία για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου στον Ειρηνικό από την Κίνα
- Ρόδος: Συνελήφθη 47χρονος για ενδοοικογενειακή βία – Ξυλοκόπησε την εν διαστάσει σύζυγό του σε βενζινάδικο
- Τι έκανε ο Μοντέρο με τη Δομινικανή Δημοκρατία λίγο πριν τον Ολυμπιακό (vids)
- Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Επενδύοντας στη νέα εικόνα της πρωτεύουσας και στο μέλλον της αστικής διαμονής
- Πυροπροστασία περιοχών με βιομηχανικούς χώρους: Απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου και ελάχιστος έλεγχος
- «Θα είναι η πιο αιματηρή ταινία μου» – Στο επόμενο έργο του Ντάριο Αρτζέντο πρωταγωνιστεί η Ιζαμπέλ Ιπέρ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442