Εκτοξεύει απειλές ο αντ’ αυτού, μποξέρ της φακής και ζητά έξοδο διαφυγής. Ο «λύκος» που κατάφερε με την προστασία στρατού να σκίσει με το νύχι ένα t-shirt… ας χαλαρώσει και ας μείνει στις Slapp αγωγές μην καταλήξει να σκίσει κάνα καλσόν
Έρευνες για υπερσυνταγογράφηση στον ΕΟΠΥΥ ξεκινά το υπουργείο Υγείας
Συνεχίζεται το «μεγάλο κόλπο» μεταξύ φαρμακευτικών εταιρειών, γιατρών, φαρμακοποιών και ασφαλισμένων σε βάρος του ΕΟΠΥΥ, γεγονός που βάζει τον Οργανισμό μέσα κατά 100 εκατ. ευρώ κάθε μήνα.
Συνεχίζεται το «μεγάλο κόλπο» μεταξύ φαρμακευτικών εταιρειών, γιατρών, φαρμακοποιών και ασφαλισμένων σε βάρος του ΕΟΠΥΥ, γεγονός που βάζει τον Οργανισμό μέσα κατά 100 εκατ. ευρώ κάθε μήνα.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος της Κυριακής, οι εμπλεκόμενοι γιατροί θα εξετασθούν εξονυχιστικά από το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ, ενώ θα γίνει και έλεγχος φορολογικών στοιχείων στις περιπτώσεις που προκύπτουν αδικαιολόγητες υπερβάσεις στην συνταγογράφηση.
Ήδη υπάρχουν στοιχεία που δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνειών: Γενικός γιατρός της Μακεδονίας συνταγογράφησε 4.388 συνταγές μέσα σε έναν μήνα, αριθμός που αναλογεί σε 150 ώς 200 συνταγές την ημέρα.
Επίσης, υπάρχει παράδειγμα ασφαλισμένου, στον οποίο μέσα σε έναν μήνα χορηγήθηκαν 15 συνταγές με 785 κουτιά φάρμακα συνολικής δαπάνης 8.500 ευρώ.
Ανακοίνωση γιατρών ΕΟΠΥΥ
Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ ζητεί με ανακοίνωσή της «επιτακτικά από τον υπουργό Υγείας να δώσει στην δημοσιότητα αριθμό, ονόματα και στοιχεία ιατρών, καθώς και οποιοδήποτε άλλου ‘θησαυρίζει μέσω της υπερσυνταγογράφησης’, προτρέποντας συγχρόνως τις αρμόδιες αρχές του κράτους να εξαντλήσουν την αυστηρότητά τους και να τους τιμωρήσουν παραδειγματικά».
Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ «δεν θα επιτρέψει την σπίλωση του συνόλου της ιατρικής κοινότητας από νησίδες διαφθοράς».
Επίσης οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ ρωτούν τον υπουργό Υγείας:
«1. Ποιος κερδίζει την μερίδα του λέοντος από το πιθανό ‘πάρτυ υπερσυνταγογραφήσεων’; » 2. Γιατί ενώ η ηλεκτρονική συνταγογράφηση λειτουργεί εδώ και 2 έτη δεν κάνατε τις απαραίτητες ενέργειες, με αποτέλεσμα να επιτρέψετε, με δική σας ευθύνη, το ‘πάρτυ; » 3. Ποιος καθόριζε τιμές στα φάρμακα τρεις και τέσσερις φορές πάνω από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο; » 4. Γιατί δεν έχουν εφαρμοσθεί αυτόματοι ‘κόφτες’, σύμφωνα με πάγιο αίτημά μας, σε όσους ξεπερνούν τα όρια; » 5. Πόσους εργαστηριακούς ελέγχους έχει κάνει ο ΕΟΦ στο σύνολο των σκευασμάτων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα; » 6. Ποιος έχει την νομική ευθύνη από παρενέργειες φαρμάκου που θα έχει χορηγήσει αυτοβούλως ο πωλητής του φαρμάκου; » 7. Ποιοι ωφελούνται από την καθολική εφαρμογή δραστικής ουσίας; Πάντως όχι το Δημόσιο, καθώς πληρώνει σε κάθε περίπτωση την ασφαλιστική τιμή και την διαφορά την αναλαμβάνει ο ασφαλισμένος. » 8. Ποια είναι η συνολική δαπάνη και πόσο επιβαρύνεται το ισοζύγιο πληρωμών από φάρμακα που δίνονται χωρίς ιατρική συνταγή;».
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου