Λουκέτο βάζουν 36 επιχειρήσεις την ημέρα στην Ιταλία της κρίσης
Ρεκόρ χρεοκοπιών ιταλικών επιχειρήσεων προκαλεί η οικονομική κρίση. Σύμφωνα με τα στοιχεία κάθε ημέρα χρεοκοπούν ή κηρύττουν πτώχευση κατά μέσον όρο 36 επιχειρήσεις. Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, από το 2008 μέχρι το 2012 έκλεισαν 9.000 «ιστορικές επιχειρήσεις», που λειτουργούσαν δηλαδή για πάνω από 50 χρόνια.
Ρεκόρ χρεοκοπιών ιταλικών επιχειρήσεων προκαλεί η οικονομική κρίση. Σύμφωνα με τα στοιχεία των εμπορικών επιμελητηρίων της χώρας, κάθε ημέρα χρεοκοπούν ή κηρύττουν πτώχευση κατά μέσον όρο 36 επιχειρήσεις.
Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, από το 2008 μέχρι το 2012 έκλεισαν 9.000 «ιστορικές επιχειρήσεις», που λειτουργούσαν δηλαδή για πάνω από 50 χρόνια.
Πρόκειται για το 25% του συνόλου των εταιρειών οι οποίες πτώχευσαν.
Τους πρώτους έξι μήνες του 2013, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2012, ρεκόρ χρεοκοπιών σημειώθηκε στις περιφέρειες της Τοσκάνης (+33%), στην νότια περιοχή της Καλαβρίας (+31%), αλλά και στην βόρεια περιφέρεια Άνω Αδίγη (+26,9%).
«Πρέπει να βρεθούν άμεσα νέες μέθοδοι για να στηριχθούν οι ιστορικές –και μη– επιχειρήσεις. Θα μπορέσουμε να βγούμε από την οικονομική κρίση μόνον βοηθώντας τους νέους επιχειρηματίες που έχουν καινοτόμες ιδέες και προσπαθώντας να μην χάσουμε τον επιχειρηματικό μας πλούτο που αποκτήσαμε με τόσο κόπο», σχολίασε ο υπεύθυνος του εμπορικού επιμελητηρίου της βόρειας πόλης Μόντσα, Εντοάρντο Βάλι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βασίλης Κικίλιας: «Διαχρονικός μοχλός ανάπτυξης η ναυτιλία»
- Μπριζίτ Μπαρντό: Όταν συνεργάστηκε με τον Γιάννη Σπανό
- Amazon: Σταματά τα σχέδια για παραδόσεις με drone στην Ιταλία
- Διακοπές στην… έρημο για τον Γιαμάλ (vid)
- Η τεχνολογία βάζει φρένο στις προσλήψεις – Στάση αναμονής από τις εταιρείες, υπό πίεση οι εργαζόμενοι
- Κολλαγόνο, παντζάρια και… σεξ: Τι μας δίδαξε η επιστήμη για την υγεία και την ευεξία το 2025
