Σε εξέλιξη κοινές στρατιωτικές ασκήσεις της Νοτίου Κορέας με τις ΗΠΑ
Τις ετήσιες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες, που συμπεριλαμβάνουν και μεγάλη άσκηση προσομοίωσης επίθεσης από τη Βόρειο Κορέα, ξεκίνησε τη Δευτέρα η Νότιος Κορέα, εν μέσω της χαλάρωσης της έντασης στην κορεατική χερσόνησο. Στις ασκήσεις προσομοίωσης συμμετέχουν περίπου 80.000 στρατιώτες της Νοτίου Κορέας και οι περίπου 25.000 Αμερικανοί στρατιώτες που σταθμεύουν στο νότιο τμήμα της χερσονήσου όλο το χρόνο.
Νότια Κορέα: Κοινές ετήσιες στρατιωτικές ασκήσεις της Νότιας Κορέας με τις ΗΠΑ και ενώ η χερσόνησος περνά περίοδο ηρεμίας από τις εντάσεις 19/08/2013 06:11 ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ.Πρακτ. Σεούλ, Korea Republic of 235 Greek
Η Νότια Κορέα ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας τις ετήσιες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης και της μεγάλης άσκησης προσομοίωσης μιας επίθεσης από τη Βόρεια Κορέα, εν μέσω της χαλάρωσης της έντασης στην κορεατική χερσόνησο.
Στις ασκήσεις προσομοίωσης συμμετέχουν περίπου 80.000 στρατιώτες της Νοτίου Κορέας και οι περίπου 25.000 Αμερικανοί στρατιώτες που σταθμεύουν στο νότιο τμήμα της χερσονήσου όλο το χρόνο.
Οι προηγούμενες ετήσιες ασκήσεις είχαν εξοργίσει το διεθνώς απομονωμένο καθεστώς της Πιονγιάνγκ, το οποίο τις χαρακτήριζε πρόκληση και «πρόβα» εισβολής.
Φέτος, ωστόσο, οι επικρίσεις από το βόρειο γείτονα είναι λιγότερες από ότι στο παρελθόν, καθώς μετά από μήνες εντάσεων στη χερσόνησο, που κορυφώθηκαν τον περασμένο χειμώνα και την άνοιξη, οι δύο χώρες έχουν ξαναρχίσει τις τελευταίες εβδομάδες, διμερείς επαφές και ήδη ανακοίνωσαν αρκετές συμφωνίες.
Η Σεούλ και η Πιονγιάνγκ έχουν συμφωνήσει να επαναλειτουργήσει η βιομηχανική ζώνη Καεσόνγκ, που είναι κλειστή από τον Απρίλιο, και να επαναλάβουν τις συναντήσεις επανένωσης -για λίγες μέρες- των οικογενειών που χωρίστηκαν με το τέλος του Πολέμου της Κορέας πριν από 60 χρόνια. Οι τελευταίες παρόμοιες συναντήσεις είχαν γίνει το 2010.
«Η Βόρειος Κορέα φαίνεται να εισέρχεται σε μια φάση όπου δεν προσπαθεί μόνο να μειώσει τις εντάσεις, αλλά και να εξέλθει από την απομόνωσή της από τον υπόλοιπο κόσμο» εκτίμησε ο Γιανγκ Γιονγκ Σεόκ, ειδικός για τη Βόρεια Κορέα στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σεούλ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Γερμανία: Η O2 Telefónica σχεδιάζει περικοπές τουλάχιστον 1.000 θέσεων εργασίας
- Η εξέγερση στο Λβιβ της Ουκρανίας εναντίον των στρατολογητών
- Ισπανία: Στους 12 οι νεκροί από τη δασική πυρκαγιά στην Αλμερία
- Βενεζουέλα: Νέος βαρύτερος απολογισμός για τα θύματα του διπλού φονικού σεισμού
- Ιράν: Ενταφιάστηκε ο Αλί Χαμενεΐ απουσία του γιου και διαδόχου του Μοτζταμπά
- Ισπανία: 6 νεκροί σε δασική πυρκαγιά στην Αλμερία – Ορισμένοι βρέθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων από βαριά φορτηγά
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442