Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σε εξέλιξη κοινές στρατιωτικές ασκήσεις της Νοτίου Κορέας με τις ΗΠΑ

Σε εξέλιξη κοινές στρατιωτικές ασκήσεις της Νοτίου Κορέας με τις ΗΠΑ

Τις ετήσιες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες, που συμπεριλαμβάνουν και μεγάλη άσκηση προσομοίωσης επίθεσης από τη Βόρειο Κορέα, ξεκίνησε τη Δευτέρα η Νότιος Κορέα, εν μέσω της χαλάρωσης της έντασης στην κορεατική χερσόνησο. Στις ασκήσεις προσομοίωσης συμμετέχουν περίπου 80.000 στρατιώτες της Νοτίου Κορέας και οι περίπου 25.000 Αμερικανοί στρατιώτες που σταθμεύουν στο νότιο τμήμα της χερσονήσου όλο το χρόνο.

Νότια Κορέα: Κοινές ετήσιες στρατιωτικές ασκήσεις της Νότιας Κορέας με τις ΗΠΑ και ενώ η χερσόνησος περνά περίοδο ηρεμίας από τις εντάσεις 19/08/2013 06:11 ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ.Πρακτ. Σεούλ, Korea Republic of 235 Greek

Η Νότια Κορέα ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας τις ετήσιες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης και της μεγάλης άσκησης προσομοίωσης μιας επίθεσης από τη Βόρεια Κορέα, εν μέσω της χαλάρωσης της έντασης στην κορεατική χερσόνησο.

Στις ασκήσεις προσομοίωσης συμμετέχουν περίπου 80.000 στρατιώτες της Νοτίου Κορέας και οι περίπου 25.000 Αμερικανοί στρατιώτες που σταθμεύουν στο νότιο τμήμα της χερσονήσου όλο το χρόνο.

Οι προηγούμενες ετήσιες ασκήσεις είχαν εξοργίσει το διεθνώς απομονωμένο καθεστώς της Πιονγιάνγκ, το οποίο τις χαρακτήριζε πρόκληση και «πρόβα» εισβολής.

Φέτος, ωστόσο, οι επικρίσεις από το βόρειο γείτονα είναι λιγότερες από ότι στο παρελθόν, καθώς μετά από μήνες εντάσεων στη χερσόνησο, που κορυφώθηκαν τον περασμένο χειμώνα και την άνοιξη, οι δύο χώρες έχουν ξαναρχίσει τις τελευταίες εβδομάδες, διμερείς επαφές και ήδη ανακοίνωσαν αρκετές συμφωνίες.

Η Σεούλ και η Πιονγιάνγκ έχουν συμφωνήσει να επαναλειτουργήσει η βιομηχανική ζώνη Καεσόνγκ, που είναι κλειστή από τον Απρίλιο, και να επαναλάβουν τις συναντήσεις επανένωσης -για λίγες μέρες- των οικογενειών που χωρίστηκαν με το τέλος του Πολέμου της Κορέας πριν από 60 χρόνια. Οι τελευταίες παρόμοιες συναντήσεις είχαν γίνει το 2010.

«Η Βόρειος Κορέα φαίνεται να εισέρχεται σε μια φάση όπου δεν προσπαθεί μόνο να μειώσει τις εντάσεις, αλλά και να εξέλθει από την απομόνωσή της από τον υπόλοιπο κόσμο» εκτίμησε ο Γιανγκ Γιονγκ Σεόκ, ειδικός για τη Βόρεια Κορέα στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σεούλ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024