Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κατηγορίες κατά της JP Morgan ότι προσλάμβανε παιδιά κινέζων αξιωματούχων για να εξασφαλίζει συμβόλαια

Κατηγορίες κατά της JP Morgan ότι προσλάμβανε παιδιά κινέζων αξιωματούχων για να εξασφαλίζει συμβόλαια

Έρευνα σε βάρος της τράπεζας JP Morgan Chase έχουν ξεκινήσει οι αμερικανικές αρχές, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν ευσταθούν οι κατηγορίες ότι προσλάμβανε τα παιδιά υψηλόβαθμων κινέζων αξιωματούχων για να εξασφαλίζει κερδοφόρα συμβόλαια στην Κίνα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα New York Times.

Έρευνα σε βάρος της τράπεζας JP Morgan Chase έχουν ξεκινήσει οι αμερικανικές αρχές, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν ευσταθούν οι κατηγορίες ότι προσλάμβανε τα παιδιά υψηλόβαθμων κινέζων αξιωματούχων ώστε να εξασφαλίζει κερδοφόρα συμβόλαια στην Κίνα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα New York Times.

Επικαλούμενη ένα εμπιστευτικό έγγραφο της αμερικανικής κυβέρνησης, η εφημερίδα γράφει ότι η μονάδα καταπολέμησης διαφθοράς, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC), άρχισε έρευνα με βάση αυτές τις καταγγελίες.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ως παράδειγμα η πρόσληψη από την τράπεζα του γιου του Τανγκ Σουανγκνίνγκ, του προέδρου του κρατικού ομίλου χρηματοοικονομικών υπηρεσιών China Everbright Group.

Από τότε που ο Τανγκ Σιαονίνγκ ξεκίνησε να εργάζεται για την JP Morgan, η τράπεζα εξασφάλισε μια σειρά συμβάσεων με τον όμιλο όπου προεδρεύει ο πατέρας του.

Η εφημερίδα εξηγεί επίσης ότι το παράρτημα της JP Morgan στο Χονγκ Κονγκ προσέλαβε την Ζανγκ Σισί, την κόρη ενός υψηλόβαθμου στελέχους των κινεζικών σιδηροδρόμων China Railway, ο οποίος αργότερα συνελήφθη ως εμπλεκόμενος σε σκάνδαλο διαφθοράς.

Η πρόσληψη της κόρης έγινε, ενώ η εταιρεία των κινεζικών σιδηροδρόμων είχε απευθυνθεί στην JP Morgan ώστε να αναλάβει ρόλο συμβούλου, ενόψει της εισόδου της στο Χρηματιστήριο.

Πάντως, στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται ότι το έγγραφο της κυβέρνησης δεν αποκαλύπτει κάποια άμεση σχέση της πολιτικής προσλήψεων της τράπεζας με τα συμβόλαια που εξασφάλισε.

Επίσης, τίποτα δεν αποδεικνύει ότι οι Κινέζοι που προσελήφθησαν δεν είχαν τα απαιτούμενα προσόντα. Οι Τανγκ και Ζανγκ δεν εργάζονται πλέον για την τράπεζα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024