Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Με 3-0 επί της Ξάνθης έστειλε μήνυμα στη Σάλκε

Με 3-0 επί της Ξάνθης έστειλε μήνυμα στη Σάλκε

Με «τρίποντο» ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα ο ΠΑΟΚ, επικρατώντας 3-0 της Ξάνθης στην Τούμπα. Ο Μιγκέλ Βίτορ άνοιξε το σκορ στο 43ο λεπτό, ενώ από το σημείο του πέναλτι ο Λούκας Πέρεθ διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων στο 66', όταν ο Μπαξεβανίδης ανέτρεψε τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη και αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα. Στο 73' ο Αθανασιάδης πέτυχε το τρίτο γκολ του «Δικέφαλου του Βορρά» που μετρά αντίστροφα για την αναμέτρηση με τη Σάλκε.

Με «τρίποντο» ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα ο ΠΑΟΚ, επικρατώντας 3-0 της Ξάνθης στην Τούμπα. Ο Μιγκέλ Βίτορ άνοιξε το σκορ στο 43ο λεπτό, ενώ από το σημείο του πέναλτι ο Λούκας Πέρεθ διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων στο 66′, όταν ο Μπαξεβανίδης ανέτρεψε τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη και αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα. Στο 73′ ο Αθανασιάδης πέτυχε το τρίτο γκολ του «Δικέφαλου του Βορρά» που μετρά αντίστροφα για την αναμέτρηση με τη Σάλκε.

Με τους Ακρίτες να πιέζουν ψηλά και να κλείνουν χώρους, την ώρα που οι παίκτες του Χουμπ Στέφενς έδειχναν εκτός ρυθμού και έκαναν λάθη, ξεκίνησε η αναμέτρηση στην Τούμπα. Ο Στοχ που έκανε ντεμπούτο σε επίσημο αγώνα και ξεκίνησε βασικός για τον ΠΑΟΚ δημιούργησε μία καλή στιγμή στο 20΄, όταν βρήκε χώρο έξω από την περιοχή, δοκίμασε τη… βολίδα, αλλά ο Κυριακίδης -έστω και με δυσκολία- απέτρεψε τα χειρότερα για την Ξάνθη.

Δέκα λεπτά αργότερα, ο ΠΑΟΚ είχε μία δεύτερη καλή ευκαιρία για γκολ, όταν ο Λούκας εκτέλεσε ωραία το φάουλ, ο Βίτορ κινήθηκε στην πορεία της μπάλας, έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κυριακίδη. Πάνω από τη δοκάρι, πέρασε και στο 40′ η μπάλα μετά από νέα ωραία ενέργεια του Στοχ έξω από την περιοχή της Ξάνθης. Η επιμονή των παικτών του Στέφενς έφερε αποτελέσματα 3 λεπτά αργότερα, όταν ο Πορτογάλος Μιγκέλ Βίτορ πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, μετά από εκτέλεση φάουλ του Λούκας, έπιασε την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

Χωρίς αλλαγές παρέταξη την ομάδα ο Στέφενς, με την έναρξη του β’ μέρους, ενώ την πρώτη αλλαγή έκανε ο Νίκος Καραγεωργίου για την Ξάνθη στο 46′ με τον Φλίσκα να μπαίνει στη θέση του Κομεσίδα. Ο ΠΑΟΚ είχε μπει νωχελικά στο δεύτερο μέρος και έδειχνε να έχει επαναπαυτεί στο γκολ του α΄ μέρους.

Στο 66ο λεπτό ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης κέρδισε πέναλτι όταν ανετράπη από τον Μπαξεβανίδη, με τον τελευταίο να αντικρύζει την κόκκινη κάρτα από το διαιτητή Λαμπρόπουλο και να μένει με 10 παίκτες η Ξάνθη. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Λούκας Πέρεθ.

Κι ενώ ο Καραγεωργίου εξάντλησε τις αλλαγές με τον Μπέρτο στη θέση του Μαρσελίνιο στο 70′, ο Στέφενς προχώρησε στην πρώτη αλλαγή του μετά από 73′ λεπτά. Ο Στοχ που είχε αντικρύσει κίτρινη κάρτα στο 69΄ παραχώρησε τη θέση του στον Ολίσε. Αμέσως μετά και ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, ο Αθανασιάδης «ξεχάστηκε» στην καρδιά της άμυνας της Ξάνθης και διαμόρφωσε το 3-0 στο 73′. Δοκάρι είχε ο ΠΑΟΚ στο 84′, όταν ο Λούκας Πέρεθ εκτέλεσε εξαιρετικά το κόρνερ, όμως η μπάλα από κεφαλιά του Αθανασιάδη βρήκε το κάθετο δοκάρι του Κυριακίδη.

Διαιτητής: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)

Κόκκινη Κάρτα: Μπαξεβανίδης (66′)

Κίτρινες κάρτες: Λόπεθ, Λίνο, Στοχ – Μάνταλος, Κυριακίδης, Γκοχούρι

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Λίνο (76′ Σκόνδρας), Κίτσιου, Λόπεθ, Βίτορ, Τζιόλης, Λάζαρ, Λούκας, Στοχ (73′ Ολίσε), Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης (80′ Νέτσικ)

ΞΑΝΘΗ (Νίκος Καραγεωργίου): Κυριακίδης, Παΐτό, Βάλλας, Κομεσίδης (46′ Φλίσκας), Γκοχουρί, Μπαξεβανίδης, Ντε Γκούζμαν, Μάνταλος, Μαρσελίνιο (70′ Μπέρτος), Μαρίν, Βασιλακάκης (57′ Σολάρι)

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Ολυμπιακός με 2 νίκες, αλλάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Πόσο θα αλλάξουν οι συνθήκες για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, εάν ο Ολυμπιακός κάνει το «2 στα 2» στο Conference League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024