Μερική αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στη Σαντορίνη
Αρχισε λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Τρίτης η σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στη Σαντορίνη, με εκ περιτροπής παροχή ενέργειας σε περιοχές του νησιού, αρχής γενομένης από τα Φυρά. Στο νησί μεταφέρονται γεννήτριες αλλά και εξειδικευμένο προσωπικό ώστε να ηλεκτροδοτηθεί πλήρως το νησί όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Αρχισε λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Τρίτης η σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στη Σαντορίνη, με εκ περιτροπής παροχή ενέργειας σε περιοχές του νησιού, αρχής γενομένης από τα Φυρά.
Στο νησί μεταφέρονται γεννήτριες αλλά και εξειδικευμένο προσωπικό ώστε να ηλεκτροδοτηθεί πλήρως το νησί όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Συγκεκριμένα, σύντομα ετοιμάζεται να αποπλεύσει το αρματαγωγό «Χίος», το οποίο μεταφέρει, με 12 βαρέα οχήματα, γεννήτριες συνολικής ισχύος 10MW, και το οποίο αναμένεται να καταπλεύσει στη Θήρα τις πρωινές ώρες.
Επίσης, στις 6 το απόγευμα απέπλευσε το εμπορικό πλοίο «Horizon», το οποίο μεταφέρει ειδικό γερανό αναγκαίο για την τοποθέτηση των γεννητριών. Τέλος, θα πραγματοποιηθεί, εντός των επόμενων ωρών, μεταφορά γεννητριών και από το νησί της Ρόδου, ισχύος, τουλάχιστον, 5MW.
Η επιχείρηση συντονίζεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Όσον αφορά τις βλάβες και τα προβλήματα που έχουν προκληθεί στην ηλεκτροδότηση της Θήρας, η ΔΕΗ ανέφερε ότι την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι «προκλήθηκε αιφνίδια βλάβη σε μία εκ των μηχανών παραγωγής ηλεκτροπαραγωγής της νήσου, με αποτέλεσμα την εκδήλωση πυρκαγιάς στις εγκαταστάσεις του Σταθμού».
«Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πυρκαγιάς το προσωπικό της ΔΕΗ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ταχύτερη δυνατή επισκευή των βλαβών. Μετά την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, θα γίνουν όλες εκείνες οι έρευνες που απαιτούνται για τον εντοπισμό των αιτίων που προκάλεσαν την πυρκαγιά».
Το κλιμάκιο της ΔΕΗ που φτάνει στη Σαντορίνη είναι από τα πλέον έμπειρα και έχει συμμετάσχει σε ανάλογες επιχειρήσεις άμεσης ηλεκτροδότησης στην Κύπρο μετά το τραγικό δυστύχημα στο Μαρί.
Σημειώνεται ότι το αεροδρόμιο και το νοσοκομείο λειτουργούν κανονικά με δικές τους γεννήτριες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία: Ανησυχία για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου στον Ειρηνικό από την Κίνα
- Ρόδος: Συνελήφθη 47χρονος για ενδοοικογενειακή βία – Ξυλοκόπησε την εν διαστάσει σύζυγό του σε βενζινάδικο
- Τι έκανε ο Μοντέρο με τη Δομινικανή Δημοκρατία λίγο πριν τον Ολυμπιακό (vids)
- Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Επενδύοντας στη νέα εικόνα της πρωτεύουσας και στο μέλλον της αστικής διαμονής
- Πυροπροστασία περιοχών με βιομηχανικούς χώρους: Απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου και ελάχιστος έλεγχος
- «Θα είναι η πιο αιματηρή ταινία μου» – Στο επόμενο έργο του Ντάριο Αρτζέντο πρωταγωνιστεί η Ιζαμπέλ Ιπέρ
- Σπουδές για τον κόσμο που έρχεται: Computer Science και Data Science στο UNIC Athens
- Βραζιλία: Ανησυχεί για πιθανή στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442