Ξεκίνησε στο έπταθλο η Υφαντίδου, αποκλεισμός-σοκ του Αλέκνα
Την διήμερη προσπάθειά της στο έπταθλο ξεκίνησε η Σοφία Υφαντίδου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μόσχας. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μετά την ολοκλήρωση των αγωνισμάτων του ύψους και των 100μ με εμπόδια βρίσκεται στην 32η θέση μεταξύ 33 συμμετεχουσών, έχοντας συγκεντρώσει 1.783 βαθμούς. Χωρίς ένα από τα κορυφαία ονόματα του αγωνίσματος, τον 41χρονο Λιθουανό, Βιρτζίλιους Αλέκνα, θα διεξαχθεί ο τελικός της δισκοβολίας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου.
Την διήμερη προσπάθειά της στο έπταθλο ξεκίνησε η Σοφία Υφαντίδου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μόσχας. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μετά την ολοκλήρωση των αγωνισμάτων του ύψους και των 100μ με εμπόδια βρίσκεται στην 32η θέση μεταξύ 33 συμμετεχουσών, έχοντας συγκεντρώσει 1.783 βαθμούς.
Η Υφαντίδου υπερέβη το 1 μέτρο και 65 εκατοστά στο άλμα εις ύψος του επτάθλου, καθώς πέρασε με την πρώτη τα 1.56, 1.59, 1.62, 1.65 και είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στο 1.68μ, με αποτέλεσμα να πάρει 795 βαθμούς.
Στην 2η σειρά των 100μ εμπόδια του επτάθλου κατέλαβε την 6η θέση, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κάλυψε την απόσταση σε 13 δεύτερα και 93 εκατοστά, με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει 988 βαθμούς.
Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ουκρανή, Γκάνα Μελνιτσένκο με 2.135 βαθμούς.
Αποκλεισμός-σοκ του Αλέκνα
Χωρίς ένα από τα κορυφαία ονόματα του αγωνίσματος, τον 41χρονο Λιθουανό, Βιρτζίλιους Αλέκνα, θα διεξαχθεί ο τελικός της δισκοβολίας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου, που διεξάγεται στην Μόσχα. Ο 41χρονος πρωταθλητής, είχε καλύτερη βολή στα 61 μέτρα και 91 εκατοστά (το όριο πρόκρισης ήταν 65μ, αλλά «έπεσε» στα 62.45μ) και αποκλείσθηκε, όπως και ο Κύπριος, Απόστολος Παρέλης, με βολή στα 59 μέτρα και 84 εκατοστά.
Οι 12 αθλητές που θα διεκδικήσουν τα τρία μετάλλια στην δισκοβολία του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου, που διεξάγεται στην Μόσχα, είναι οι εξής (οι επιδόσεις είναι αυτές που σημείωσαν στον προκριματικό):
Ρόμπερτ Χάρτινγκ (Γερμανία) 66.62 μέτρα
Πιοτρ Μαλαχόφσκι (Πολωνία) 66.00
Γκερντ Καντερ (Εσθονία) 65.54
Χόρχε Φερνάντες (Κούβα) 64.86
Ρόμπερτ Ούρμπανεκ (Πολωνία) 64.21
Μάρτιν Βιέριγκ (Γερμανία) 64.06
Βίκας Γκόουντα (Ινδία) 63.64
Φρανκ Κασάνιας (Ισπανία) 63.17
Βίκτορ Μπουτένκο (Ρωσία) 63.07
Μάριο Πεστάνο (Ισπανία) 62.80
Τζούλιαν Βρουκ (Αυστραλία) 62.48
Βίκτορ Χόγκαν (Νότια Αφρική) 62.45
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Super League: Must win παιχνίδι για τον Άρη και «τελικός» στην Κρήτη – Τα τρία κομβικά ματς των play out
- Το… παράπονο του Φρανσίσκο: «Εγώ πρέπει να πάρω το βραβείο του MVP, όχι ο Βεζένκοφ»
- H απόφαση του Αντρέι Στογιάκοβιτς για το μέλλον του
- Η Κόβεντρι του Φρανκ Λάμπαρντ επέστρεψε στην Premier League
- Ίντερ – Κάλιαρι 3-0: Ακόμη πιο κοντά στο πρωτάθλημα οι «νερατζούρι»
- Πέθανε ο θρύλος του παγκόσμιου μπάσκετ Όσκαρ Σμιντ
- Τι δείχνει η παράδοση για τις ομάδες που παίζουν στα play in της Euroleague
- Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Το «μονοπάτι» τους και πώς μπορούν να συναντηθούν στα πλέι οφ της Euroleague
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/daniel-olah-enaFJelpNxY-unsplash-1-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442