Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Για τις εκκρεμότητες εν όψει τρόικας ενημερώνεται ο Αντ.Σαμαράς

Για τις εκκρεμότητες εν όψει τρόικας ενημερώνεται ο Αντ.Σαμαράς

Στο γραφείο του, στο Μέγαρο Μαξίμου, βρίσκεται από νωρίς το πρωί ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έχει συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους υπουργούς για τις υποχρεώσεις τους εν όψει της νέας αξιολόγησης από την τρόικα. Στο επίκεντρο βρίσκεται το χρονοδιάγραμμα για την κινητικότητα στο Δημόσιο και η πορεία των εσόδων.

Στο γραφείο του, στο Μέγαρο Μαξίμου, βρίσκεται από νωρίς το πρωί ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έχει συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους υπουργούς για τις υποχρεώσεις τους εν όψει της νέας αξιολόγησης από την τρόικα.

Η κινητικότητα στο Δημόσιο είναι ένα από τα θέματα-«αγκάθια» για την κυβέρνηση και μετά τον Δεκαπενταύγουστο, όπου οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εσωτερικών, Παιδείας και Υγείας θα κληθούν να δώσουν μετρήσιμα αποτελέσματα.

Υπενθυμίζεται ότι στο Υπουργικό Συμβούλιο που είχε γίνει στις αρχές Αυγούστου, ο κ. Σαμαράς είχε ζητήσει δουλειά,συνεχή παρουσία και τήρηση του προγράμματος, ακόμα και τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου, συμπληρώνοντας ότι «μέχρι τον Ιούνιο του 2014 η κυβέρνηση πρέπει να δώσει τον καλύτερο εαυτό της για να πετύχει τους στόχους που έχουν τεθεί».

Ο κ. Σαμαράς τόνισε τότε ότι δεν επιτρέπεται ούτε κατ’ ελάχιστον χαλάρωση, ενώ για τυχόν ολιγοήμερες διακοπές, τους ζήτησε να συνεννοηθούν με τον γραμματέα της κυβέρνησης.

«Μέχρι τον Ιούνιο του 2014 η κυβέρνηση πρέπει να δώσει τον καλύτερο εαυτό της για να πετύχει τους στόχους που έχουν τεθεί» τόνισε ο πρωθυπουργός και κάλεσε ιδιαίτερα όσους έχουν μνημονιακές υποχρεώσεις να τις ολοκληρώσουν ακόμη και μέσα στον Αύγουστο, ανεξάρτητα αν έχουν περιθώρια ακόμη και τον Σεπτέμβριο.

Δύο ακόμα ζητήματα για τα οποία δίνει μάχη η κυβέρνηση, ιδιαίτερα το οικονομικό επιτελείο, είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και το πρωτογενές πλεόνασμα ως προϋπόθεση για οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση που αφορά στο χρέος.

Τη Δευτέρα, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε πρωτογενές πλεόνασμα, ύψους 2,6 δισ. ευρώ, περίπου, σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης, την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου.

Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είχε δηλώσει το Σάββατο ότι η συζήτηση για ελάφρυνση του χρέους θα μπορούσε να ξεκινήσει τον Νοέμβριο, εφόσον τα προσωρινά στοιχεία δείχνουν πρωτογενές πλεόνασμα.

Αίσθηση προκάλεσε πάντως το εσωτερικό έγγραφο της γερμανικής κεντρικής τράπεζας Bundesbank, που περιήλθε στην κατοχή του Spiegel και στο οποίο γίνεται λόγος για ανάγκη επιπλέον δανεισμού προς την Ελλάδα «το αργότερο το 2014».

Πάντως, η επίσημη γερμανική κυβέρνηση έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει λόγος αναπροσαρμογής του ελληνικού προγράμματος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024