Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσουχτερό τέλος εισόδου στο Γιβραλτάρ εξετάζει η Ισπανία

Τσουχτερό τέλος εισόδου στο Γιβραλτάρ εξετάζει η Ισπανία

Η Ισπανία εξετάζει μεταξύ άλλων το ενδεχόμενο επιβολής τέλους 50 ευρώ για την είσοδο στο Γιβραλτάρ, το οποίο ανήκει στη Βρετανία, σε μια κίνηση που έρχεται σε συνέχεια των προστριβών των δύο χωρών για την αλιεία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή.

Η Ισπανία εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής τέλους 50 ευρώ για την είσοδο στο Γιβραλτάρ, το οποίο ανήκει στη Βρετανία, σε μια κίνηση που έρχεται σε συνέχεια των προστριβών των δύο χωρών για την αλιεία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή.

Ο υπουργός Εξωτερικών Χοσέ Γκαρθία-Μαργάλο εξήγησε ότι τα κέρδη θα βοηθήσουν τους ψαράδες που επηρεάζονται από την καταστροφή των ψαροτόπων τους.

Οι ισπανικές Αρχές, προειδοποίησε ακόμη ο υπουργός, μπορεί να διεξάγουν έρευνα για την κατοχή ακινήτων των 6.000 κατοίκων του Γιβραλτάρ στις γειτονικές με αυτό ισπανικές περιοχές.

Πέρα από αυτά, συνέχισε ο υπουργός, η χώρα του σκέφτεται να κλείσει τον εναέριο χώρο της για τις πτήσεις προς το Γιβραλτάρ και να αλλάξει το νόμο ώστε οι εταιρείες ιντερνετικών τυχερών παιχνιδιών να λειτουργούν από σέρβερ στην Ισπανία και άρα να φορολογούνται εκεί.

Η Βρετανία έχει αρχίσει να κατασκευάζει τεχνητό ύφαλο, ο οποίος, κατά την Ισπανία, καταπατά τα δικαιώματα των ψαράδων της και για το λόγο αυτό έχει διαμαρτυρηθεί και επίσημα.

Σε απάντηση άρχισαν το περασμένο Σαββατοκύριακο να ψάχνουν εξονυχιστικά τα οχήματα που μπαίνουν και βγαίνουν από το βρετανικό έδαφος, προκαλώντας μεγάλες ουρές.

Η επίσημη δικαιολογία ήταν η πρόληψη του λαθρεμπορίου. Χρειάστηκε παρέμβαση του Βρετανού υπουργού για να τερματιστούν οι έρευνες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024