Eίναι λάθος η θέση περί «Αμμοχωστοποίησης του Κυπριακού» τόνισε ο Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας σε εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας διαβεβαίωσε ότι θα δώσει τη μάχη ώστε η επανέναρξη των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού, να συνοδευτεί με την δημιουργία προϋποθέσεων για επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της, γεγονός το οποίο, σημείωσε, θα δώσει την ελπίδα ότι «θα οδηγηθούμε σε ειρηνική λύση».

Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι η Λευκωσία υπέβαλε πρόταση για επιστροφή της Αμμοχώστου με παράλληλη δυνατότητα χρήσης του λιμανιού της από τους τουρκοκυπρίους για εξαγωγές προς χώρες της ΕΕ.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό εκ μέρους του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, ο βουλευτής Κυριάκος Βιρβιδάκης και ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός.

Ο δήμαρχος της κατεχόμενης Αμμοχώστου, Αλέξης Γαλανός, έστειλε το μήνυμα ότι το πραγματικό πρόβλημα της Κύπρου είναι η κατοχή και ο εποικισμός.

«Είναι η ώρα να αναδείξουμε τη ξεχωριστή σημασία της Αμμοχώστου για επίλυση του Κυπριακού και ανάκαμψη της οικονομίας της Κύπρου» τόνισε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ