Έρωτας Είναι…
Επίσημη συμμετοχή, εκτός συναγωνισμού στα φεστιβάλ Βενετίας και Τορόντο |
Έχεις ακούσει που λένε ότι «η ζωή συνεχίζεται»;
Ο Φίλιπ (Πιρς Μπρόσναν) είναι ένας μοναχικός, γοητευτικότατος, Άγγλος μεσήλικας που ζει στη Δανία, μακριά από την διαλυμένη του οικογένεια. Κάπου εκεί έξω, κάτω από τον ίδιο ψυχρό ουρανό, η Ίντα, μια Δανέζα κομμώτρια, η οποία αναρρώνει από ένα πρόσφατο πρόβλημα υγείας πιάνει τον άντρα της στο κρεβάτι με μια συνάδελφό του, η οποία έχει τα μισά της χρόνια.
Οι μοίρες των δυο συναντιούνται, αναπόφευκτα, στο δρόμο για τη μαγευτική Ιταλία, όταν ο γιος του Φίλιπ, Πάτρικ, θα παντρευτεί την κόρη της Ίντα, Άστριντ.
Στο υπόβαθρο συναντάμε την ονειρική φύση της Ιταλίας, η οποία συμβάλει αβίαστα στη σύνθεση μιας καρτ-ποστάλ, ιδανικής για να φιλοξενήσει την απόλυτα οπτιμιστική εξερεύνηση του αγνώστου, μπαίνοντας ως μαγικό χαλί – παράλληλα – κάτω από τα πόδια δυο ανθρώπων που κρύβουν, επιμελώς και με τον πιο αστείο τρόπο, τις ανασφάλειές τους. Αγάπη, απώλεια, παραλογισμός και χιούμορ, παίρνουν σάρκα και οστά. Ντύνονται με δέρμα ανθρώπινο, συνθέτοντας, τελικά, μια περίπλοκη εκδοχή ζωής που εκπλήσσει, γοητεύει, συγκινεί και ταρακουνά ακόμη και τις πιο καλά θωρακισμένες ανθρώπινες καρδιές.
Το απίστευτα ρεαλιστικό ψυχικό βάθος των χαρακτήρων, συνδυασμένο με τα καθημερινά εμπόδια της ζωής που η Μπίερ λατρεύει να καταγράφει και να αναδεικνύει ευχάριστα, δίνουν τελικά μια κινηματογραφική προσέγγιση γεμάτη χαρά αλλά και πόνο. Ωστόσο εδώ δεν μιλάμε για μια απλή χαρά, αλλά για την εκστατική εκείνη αίσθηση ευτυχίας που νιώθει κανείς όταν βλέπει μπροστά του μια νέα αρχή γεμάτη προσδοκίες και όνειρα.
| Πιρς Μπρόσναν | |
| Ηθοποιός: | Τρίνε Ντίρχολμ |
| Ηθοποιός: | Μόλι Μπλιξτ Έγκελιντ |
| Ηθοποιός: | Σεμπάστιαν Γιένσεν |
| Ηθοποιός: | Πάπρικα Στέιν |
| Ηθοποιός: | Κιμ Μπόντνια |
| Σουζάνε Μπίερ |
- Κινηματογραφική ληστεία στην Καλιφόρνια – 20 ληστές εισβάλουν σε κοσμηματοπωλείο και αρπάζουν λεία 1,4 εκατ. ευρώ σε 1 λεπτό
- Φάμελλος: O Μητσοτάκης βάζει ταφόπλακα στην ελληνική αγροτική παραγωγή – Η κυβέρνηση εξαπάτησε τους αγρότες
- Από τη Γάζα στην Θεσσαλονίκη – Πώς έφτασε η οικογένεια της Hind Rajab στη χώρα
- Όταν το πρόβλημα στη διαιτησία ξεκινά από τους ορισμούς
- Το Ιράν επέτρεψε σε δύο δεξαμενόπλοια υπό ινδινή σημαία που μεταφέρουν αέριο να περάσουν τα Στενά του Ορμούζ
- Θα σκηνοθετήσει ο Μπράντλεϊ Κούπερ το prequel του «Ocean’s 11» με πρωταγωνίστρια την Μάργκο Ρόμπι;
