Έλεγχο στη «μαύρη τρύπα της κυβέρνησης Μπερίσα» υπόσχεται ο Έντι Ράμα
Ο νέος πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, που αναλαμβάνει καθήκοντα τον Σεπτέμβριο, δήλωσε ότι η αλβανική οικονομία «θα αναγεννηθεί», όμως θα πρέπει πρώτα «να μάθουμε πόσο βαθιά είναι η 'μαύρη τρύπα' που δημιουργήθηκε στον προϋπολογισμό από την απερχόμενη κυβέρνηση».
Ο νέος πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, που αναλαμβάνει καθήκοντα τον Σεπτέμβριο, δήλωσε ότι η αλβανική οικονομία «θα αναγεννηθεί», όμως θα πρέπει πρώτα «να μάθουμε πόσο βαθιά είναι η ‘μαύρη τρύπα’ που δημιουργήθηκε στον προϋπολογισμό από την απερχόμενη κυβέρνηση».
Ο κ. Ράμα ανέφερε ότι για τον λόγο αυτό έχει ζητήσει τη βοήθεια ενός διεθνούς φήμης χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.
Η «μαύρη τρύπα» του προϋπολογισμού δημιουργήθηκε «από τις καταστροφικές οικονομικές και δημοσιονομικές πολιτικές της κυβέρνησης Μπερίσα και για τον λόγο αυτό χρειαζόμαστε μια βαθύτερη ανάλυση, αντικειμενική και ανεξάρτητη» έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ο κ. Ράμα.
«Το βήμα αυτό θα το κάνουμε αμέσως μόλις αναλάβει καθήκοντα η νέα κυβέρνηση.
» Σήμερα, απλώς θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάποια σημεία του έργου που θα μεταμορφώσει ριζικά το σύστημα χρηματοοικονομικής πληροφόρησης και θα προετοιμάσει την Αλβανία για την εφαρμογή των ευρωπαϊκών προτύπων του δημόσιου τομέα» γράφει ακόμη.
Ο ίδιος, λίγες μέρες πριν, δήλωσε ότι το Ινστιτούτο Στατιστικής INSTAT «θα υποστεί μεγάλες αλλαγές και δεν θα παραμείνει μία δομή που ‘κατασκευάζει’ ψευδή στοιχεία για να ικανοποιήσει την κυβέρνηση».
Η νέα κυβέρνηση του αριστερού συνασπισμού υπό το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα θα αναλάβει καθήκοντα τον Σεπτέμβριο, μετά τη νίκη στις βουλευτικές εκλογές της 23ης Ιουνίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν βάζει «φωτιά» στο πετρέλαιο και στα επιτόκια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 10 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Πυρά της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς – «Για μια ακόμα μια φορά αποκλίνουμε από την Ευρώπη»
- Το Μεξικό θα υποβάλει μηνυτήριες αναφορές στις ΗΠΑ για θανάτους πολιτών του που σκοτώθηκαν από την ICE
- Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τη Γαλλία: Ο Μπόνο απέκρουσε πέναλτι του Εμπαπέ (vid)
- Χάαλαντ: «Αν δείτε τι συμβαίνει στη Νορβηγία, θα καταλάβετε ότι δεν είναι η συνηθισμένη εικόνα της χώρας»
- Η πληρωμένη απάντηση του Αλ. Τσίπρα στον Άδωνι και τα… λουλούδια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442