Για διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας κατηγορείται ο Μπο Σιλάι
H Κίνα κατηγορεί τον πάλαι ποτέ ισχυρό άνδρα του Κομμουνιστικού Κόμματος, Μπο Σιλάι για δωροδοκία, κατάχρηση εξουσίας και διαφθορά, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τη δίκη του. Η σύζυγος του Μπο, Γκου Καλάι, και ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας της επαρχίας, Γουάνγκ Λιγιούν, βρίσκονται στη φυλακή εξαιτίας του σκανδάλου της δολοφονίας του βρετανού επιχειρηματία Νιλ Χέιγουντ.
H Κίνα κατηγορεί τον πάλαι ποτέ ισχυρό άνδρα του Κομμουνιστικού Κόμματος, Μπο Σιλάι για δωροδοκία, κατάχρηση εξουσίας και διαφθορά, όπως μετέδωσε το επίσημο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, Σινχούα, την Πέμπτη, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τη δίκη του.
Η εισαγγελία στην ανατολική πόλη Ζινάν της επαρχίας Σαντόγκ του απήγγειλε τις κατηγορίες.
Η σύζυγος του Μπο, Γκου Καλάι, και ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας της επαρχίας, Γουάνγκ Λιγιούν, βρίσκονται στη φυλακή εξαιτίας του σκανδάλου της δολοφονίας του βρετανού επιχειρηματία Νιλ Χέιγουντ.
Η κυβέρνηση από τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε κατηγορήσει τον Μπο ότι χρησιμοποίησε την πολιτική επιρροή του για να αποσιωπηθεί ο φόνος.
Ο πρώην επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος στην επαρχία Τσονγκτσίνγκ, που είναι στην «καρδιά» ενός από τα μεγαλύτερα πολιτικά σκάνδαλα στην Κίνα εδώ και δεκαετίες, δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως για πάνω από ένα χρόνο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Τραμπ: Οι ΗΠΑ διέσωσαν το δεύτερο μέλος του πληρώματος του F-15 που είχε καταπέσει στο Ιράν
- Πασχαλινό ωράριο: Ανοιχτά τα καταστήματα σήμερα Κυριακή των Βαΐων – Πώς θα λειτουργήσουν τη Μεγάλη Εβδομάδα
- Ανοίγει τη Μεγάλη Δευτέρα η πλατφόρμα για το Fuel Pass: Βήμα – βήμα η διαδικασία
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (5/4): Πού θα δείτε το Ολυμπιακός-ΑΕΚ, το ντέρμπι στην Τούμπα και όλα τα ματς στο εξωτερικό
- Sunday settle in: Το μυστικό της Κυριακής ποιυ διώχνει το άγχος της εβδομάδας
- Πειραιάς: Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Τζάνειου ο 17χρονος που παρασύρθηκε από λεωφορείο