Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπαράζ επιδρομών στη Συρία πριν φθάσουν οι ειδικοί του ΟΗΕ για τα χημικά όπλα

Μπαράζ επιδρομών στη Συρία πριν φθάσουν οι ειδικοί του ΟΗΕ για τα χημικά όπλα

Μαχητικά ελικόπτερα και αεροσκάφη των κυβερνητικών δυνάμεων πραγματοποίησαν μπαράζ αιματηρών επιδρομών σε πολλές περιοχές της Συρίας, την ώρα που λυσσαλέες μάχες ανάμεσα σε στρατιώτες και αντικαθεστωτικούς μαίνονται στα περίχωρα της Δαμασκού, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε, εν τω μεταξύ, ότι έχει ενημερωθεί για 13 επιθέσεις που φέρεται να έχουν πραγματοποιηθεί με χημικά όπλα, μία ημέρα πριν την άφιξη της αποστολής εμπειρογνωμόνων που θα έλθει ενώπιος ενωπίω με το καθεστώς Άσαντ.

Μαχητικά ελικόπτερα και αεροσκάφη των κυβερνητικών δυνάμεων πραγματοποίησαν μπαράζ αιματηρών επιδρομών σε πολλές περιοχές της Συρίας, την ώρα που λυσσαλέες μάχες ανάμεσα σε στρατιώτες και αντικαθεστωτικούς μαίνονται στα περίχωρα της Δαμασκού, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε, εν τω μεταξύ, ότι έχει ενημερωθεί για 13 επιθέσεις που φέρεται να έχουν πραγματοποιηθεί με χημικά όπλα, μία ημέρα πριν την άφιξη της αποστολής εμπειρογνωμόνων που θα έλθει ενώπιος ενωπίω με το καθεστώς Άσαντ.

Το εδρεύων στη Βρετανία Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μετέδωσε την Τρίτη πως οι αεροπορικές επιδρομές είχαν ως στόχους την πόλη Τάμπκα στη βορειοδυτική επαρχία Χασάκε και περιοχές του Ιντλίμπ στην ίδια γεωγραφική περιοχή, όπου έχασαν τη ζωή τους έξι άτομα μεταξύ τους δύο γυναίκες και τρία παιδιά στην κοινότητα Σέρμιν.

Η πολεμική αεροπορία βομβάρδισε επίσης περιοχές στις επαρχίες Χομς στην κεντρική Συρία και στο Χαλέπι στο βορρά, κυρίως το Χαν αλ Άσαλ που έπεσε τη Δευτέρα στα χέρια των ανταρτών. Επίσης, βομβαρδίστηκαν προάστια της Δαμασκού, όπου έχασαν τη ζωή τους επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους και δύο παιδιά, όπως ανέφερε το Παρατηρητήριο.

Άλλοι πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε βομβαρδισμούς του πυροβολικού στη Ντούμα, βορειοδυτικό προάστιο της Δαμασκού.

Εν τω μεταξύ, ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι οι υπηρεσίες του έχουν ενημερωθεί για 13 επιθέσεις, που φέρεται να έχουν πραγματοποιηθεί με χημικά όπλα κατά τη διάρκεια της συριακής σύγκρουσης, μία ημέρα πριν την άφιξη δύο αξιωματούχων του, ειδικών στα χημικά όπλα για συνομιλίες με τη συριακή κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον απεσταλμένο του ΟΗΕ για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή Ρόμπερτ Σέρι, οι αναφορές αυτές «εξετάζονται», ενώ ο ίδιος υπογράμμισε και τη «βαθιά ανησυχία» του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Μπαν Γκι-μουν απέναντι στις καταγγελίες για τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία.

Απαντώντας καταφατικά στις 11 Ιουνίου στην πρόσκληση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ να ερευνήσουν τις αναφορές για χρήση χημικών όπλων στο Χαν αλ Άσαλ, έφθασαν την Τρίτη στη Βηρυτό, ο Σουηδός ειδικός στα χημικά όπλα και επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του ΟΗΕ Άκε Σέλστρομ και η υπεύθυνη για τον αφοπλισμό Άντζελα Κέιν, προκειμένου να εξετάσουν το πλαίσιο της αποστολής μίας ομάδας εμπειρογνωμόνων του Οργανισμού στη Συρία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024