Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Για τη διαφθορά ενημέρωσε τον Πρόεδρο ο Λέανδρος Ρακιντζής

Για τη διαφθορά ενημέρωσε τον Πρόεδρο ο Λέανδρος Ρακιντζής

Τα βασικά σημεία της ετήσιας έκθεσής του για τη διαφθορά παρουσίασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, ενημερώνοντάς τον για τον για την παρούσα κατάσταση. Ο γενικός επιθεωρητής ανέφερε ότι έχουν δεκαπλασιαστεί οι καταγγελίες των πολιτών, που -εκτός από την προφανή αρνητική ανάγνωση- δείχνει τουλάχιστον ότι η προθυμία για καταγγελία είναι μεγαλύτερη.

Τα βασικά σημεία της ετήσιας έκθεσής του για τη διαφθορά παρουσίασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, ενημερώνοντάς τον για τον για την παρούσα κατάσταση.

Ο γενικός επιθεωρητής ανέφερε ότι έχουν δεκαπλασιαστεί οι καταγγελίες των πολιτών, που -εκτός από την προφανή αρνητική ανάγνωση- δείχνει τουλάχιστον ότι η προθυμία για καταγγελία είναι μεγαλύτερη.

Ο Κ.Παπούλιας υποδέχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης τον γενικό επιθεωρητή εκφράζοντας το ενδιαφέρον του να ακούσει τις ετήσιες διαπιστώσεις του κ. Ρακιντζή για την κατάσταση στη Δημόσια Διοίκηση.

Ο Λ.Ρακιντζής μίλησε για καλά και κακά νέα: Παρουσία των δημοσιογράφων προέβαλε ως θετικό το γεγονός ότι οι πολίτες καταγγέλουν τα φαινόμενα διαφθοράς.

«Φαίνεται ότι η διαφθορά αποκαλύπτεται. Έχουν δεκαπλασιαστεί οι καταγγελίες των πολιτών. Αυτό σημαίνει ότι ενεργοποιούνται οι πολίτες και καταγγέλλουν. Είναι πολύ θετικό αυτό», είπε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ ανάλογη ήταν κι η εκτίμηση του κ. Παπούλια.

Νωρίτερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή Νικηφόρο Διαμαντούρο, ο οποίος του παράδωσε την ετήσια ‘Εκθεσή του για τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών στις χώρες – μέλη της ΕΕ.

Ο κ. Διαμαντούρος ανακοίνωσε στον κ. Παπούλια ότι αποχωρεί από την θέση του ύστερα από δέκα χρόνια, γιατί επιθυμεί να λειτουργήσει και πάλι ως ενεργός πολίτης και να σχοληθεί με τα ερευνητικά επιστημονικά του ενδιαφέροντα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024