Η σύνθεση του Δικαστικού Συμβουλίου για την υπόθεση Παπακωνσταντίνου
Κληρώθηκαν σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής, την Τετάρτη, τα πέντε τακτικά και τρία αναπληρωματικά μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου, που θα εξετάσει και θα αποφανθεί επί του πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής που ζητεί την ποινική δίωξη του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, για δύο κακουργήματα και ένα πλημμέλημα, σχετικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Κληρώθηκαν σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής, την Τετάρτη, τα πέντε τακτικά και τρία αναπληρωματικά μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου, που θα εξετάσει και θα αποφανθεί επί του πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής που ζητεί την ποινική δίωξη του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, για δύο κακουργήματα και ένα πλημμέλημα, σχετικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Το Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφανθεί εάν τα αδικήματα που αποδίδονται στον πρώην υπουργό έχουν παραγραφεί, καθώς και εάν θα παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο.
Το Δικαστικό Συμβούλιο θα συγκροτούν:
Τρία τακτικά μέλη από τον Άρειο Πάγο: Αγγελική Αλειφεροπούλου, Ιωσήφ Τσαλαγανίδης και Αθανάσιος Κουτρομάνος.
Αναπληρωματικά μέλη: Χριστόφορος Κοσμίδης και Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου.
Δύο τακτικά μέλη από το Συμβούλιο Επικρατείας: Χρήστος Ράμμος και Μαρίνα-Ελένη Κωνσταντινίδου.
Αναπληρωματικό μέλος: Νικόλαος Ρόζος.
Σε ό,τι αφορά τα καθήκοντα εισαγγελέα του Δικαστικού Συμβουλίου, τακτικό μέλος κληρώθηκε ο Παναγιώτης Νικολούδης και αναπληρωματικό ο Βασίλειος Πλιωτός.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Άργος: Η στιγμή των πυροβολισμών κατά του 20χρονου από αστυνομικούς – Συγκλονίζει το ηχητικό ντοκουμέντο
- Οι Bone Thugs-N-Harmony απέκτησαν αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ
- ΣΥΡΙΖΑ: Ακυρώθηκε η διαγραφή Πολάκη και η στήριξη στην ΕΛΑΣ – Ραντεβού των «κομμένων» με την πλειοψηφία για το τελικό ξεκαθάρισμα
- Μαρφίν: «Ανορθόδοξη η δίωξη, εξυπηρετεί πολιτική σκοπιμότητα» – Τι λέει η δικηγόρος των συλληφθέντων
- Θάνατος Β. Νέστορα: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τους συλληφθέντες – Συνεχίζονται οι έρευνες και για άλλα άτομα
- Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου επιστρέφει στην Επίδαυρο με το έργο Ίων του Ευριπίδη
- Κικίλιας: Η Κάλυμνος πρέπει να έχει ακτοπλοϊκή σύνδεση όλο το χρόνο – Τετραετής ορίζοντας για τις άγονες γραμμές
- Αλβανία: Ύποπτος και για πλαστογράφηση τίτλων ο επιχειρηματίας που πούλησε γη για το θέρετρο του Κούσνερ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442