Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ισπανική συγγνώμη προς τη Βολιβία για το μπλόκο στο αεροπλάνο του Μοράλες

Ισπανική συγγνώμη προς τη Βολιβία για το μπλόκο στο αεροπλάνο του Μοράλες

Επισήμως ζήτησε συγγνώμη η Ισπανία από τη Βολιβία για την άρνησή της να επιτρέψει στο αεροσκάφος που μετέφερε το βολιβιανό πρόεδρο 'Εβο Μοράλες να μπει στον εναέριο χώρο της, επειδή υπήρχαν υποψίες πως στο αεροπλάνο βρισκόταν ο περιβόητος Έντουαρντ Σνόουντεν.

Επισήμως ζήτησε συγγνώμη η Ισπανία από τη Βολιβία για την άρνησή της να επιτρέψει στο αεροσκάφος που μετέφερε το βολιβιανό πρόεδρο ‘Εβο Μοράλες να μπει στον εναέριο χώρο της, επειδή υπήρχαν υποψίες πως στο αεροπλάνο βρισκόταν ο περιβόητος Έντουαρντ Σνόουντεν.

Ο ισπανός πρέσβης στη Βολιβία ‘Ανχελ Βάσκεθ ζήτησε επισήμως συγγνώμη από τη Λα Πας μεταβαίνοντας στο υπουργείο Εξωτερικών.

Στη σύντομη επίσημη δήλωσή του, ανέφερε πως η Μαδρίτη «ζήτησε συγγνώμη για τα εμπόδια και τα προβλήματα που προκάλεσε στο βολιβιανό πρόεδρο» στις 2-3 Ιουλίου όταν ο Μοράλες επέστρεφε στη χώρα του από τη Ρωσία.

Η Βολιβία κατήγγειλε τις κυβερνήσεις της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Πορτογαλίας επειδή έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους στο αεροσκάφος του Μοράλες.

Το υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε τους Ευρωπαίους ότι ενέδωσαν στις πιέσεις των ΗΠΑ και απαγόρευσαν την πτήση του αεροσκάφους του Μοράλες επικαλούμενες ανυπόστατες υποψίες ότι στο αεροσκάφος πιθανό να επέβαινε ο Έντουαρντ Σνόουντεν, πρώην σύμβουλος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ που κατηγορείται από τη χώρα του για κατασκοπεία.

Ο Μοράλες αποκάλυψε ότι ο ισπανός πρεσβευτής στην Αυστρία επεχείρησε τη διεξαγωγή έρευνας στο αεροσκάφος του μετά την προσγείωσή του στη Βιέννη, από αξιωματούχους μάλιστα της ισπανικής πρεσβείας.

Τελικά, υπενθυμίζεται, το αεροσκάφος είχε πάρει το πράσινο φως να σταματήσει στην Γκραν Κανάρια των Κανάριων Νήσων (ισπανική επικράτεια) πριν συνεχίσει για τη Βολιβία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024