Από 17 ώς 19 Ιουλίου οι συνεντεύξεις εκπαιδευτικών για τα πρότυπα πειραματικά σχολεία
Από τις 17 ώς τις 19 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν οι συνεντεύξεις για την αξιολόγηση των 1.600 εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση για τα πρότυπα πειραματικά σχολεία. Ήδη, το υπουργείο Παιδείας δημοσιοποίησε τη λίστα με τις 31 τριμελείς επιτροπές, που θα πραγματοποιήσουν τις συνεντεύξεις, ενώ ορίστηκαν και τα σχολεία όπου θα πραγματοποιηθούν οι συνεντεύξεις.
Από τις 17 ώς τις 19 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν οι συνεντεύξεις για την αξιολόγηση των 1.600 εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση για τα πρότυπα πειραματικά σχολεία.
Ήδη, το υπουργείο Παιδείας δημοσιοποίησε τη λίστα με τις 31 τριμελείς επιτροπές, που θα πραγματοποιήσουν τις συνεντεύξεις, ενώ ορίστηκαν και τα σχολεία όπου θα πραγματοποιηθούν οι συνεντεύξεις.
Η επιτροπές, υπό την εποπτεία της διοικούσας επιτροπής πρότυπων πειραματικών σχολείων, θα πραγματοποιήσουν συνεντεύξεις αξιολόγησης για την πλήρωση 530-550 θέσεων πενταετούς θητείας στα πρότυπα πειραματικά σχολεία.
Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για την ακριβή ώρα της συνέντευξής τους μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής της διοικούσας επιτροπής.
Οι συνεντεύξεις θα μαγνητοφωνηθούν. Οι μαγνητοφωνήσεις αποτελούν το πρώτο μέρος των αρμοδιοτήτων των επιτροπών καθώς θα πρέπει στη συνέχεια να παραδώσουν στη διοικούσα επιτροπή των σχολείων μια τεκμηριωμένη έκθεση αξιολόγησης της κάθε συνέντευξης.
Τα αποτελέσματα της διαδικασίας αξιολόγησης θα ανακοινωθούν στα τέλη Ιουλίου από τηνιστοσελίδατης διοικούσας επιτροπής των πρότυπων πειραματικών σχολείων.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59