«Τρικυμία» έχει ξεσπάσει τόσο σε πολιτικό επίπεδο, όσο και στην κοινωνία της Ιταλίας, για το κατάπτυστο ρατσιστικό σχόλιο περί «ουρακοτάγκου» που βγήκε δημοσίως από τα χείλη του αντιπροέδρου της Γερουσίας προερχόμενου από τους κόλπους της Λέγκας του Βορρά, Ρομπέρτο Καλντερόλι, σχετικά με την υπουργό Σεσίλ Κιέντζ.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα απηύθυνε τελεσίγραφο στον επικεφαλής της ξενόφοβης Λέγκας, Ρομπέρτο Μαρόνι, για την απομάκρυνση Καλντερόλι από την αντιπροεδρία της Γερουσίας. Ωστόσο, ο πρώην υπουργός επί Μπερλουσκόνι δεν παραιτείται, και η Λέγκα προαναγγέλλει μάλιστα διαδήλωση κατά της παράνομης μετανάστευσης στις 7 Σεπτεμβρίου στο Τορίνο.

«Η Ιταλία σήμερα είναι παρούσα στις σελίδες του ξένου Τύπου για μια υπόθεση που μας ντροπιάζει, η οποία κάνει κακό στην χώρα μας» δήλωσε ο Ενρίκο Λέτα την Τρίτη αναφερόμενος στη δήλωση του Ρομπέρτο Καλντερόλι για την αρμόδια για την ενσωμάτωση των μεταναστών υπουργό Σεσίλ Κιέντζ, η οποία δεν μπαίνει για πρώτη φορά στο στόχαστρο ρατσιστικών σχολίων.

«Κάθε φορά που την βλέπω δεν μπορώ να μην σκεφτώ ουρακοτάγκο» ήταν η επίμαχη δήλωση του Καλντερόλι σε κομματική συγκέντρωση της αντιπολιτευόμενης Λέγκας του Βορρά το Τρεβίλιο.

«Απευθύνω έκκληση στην πρόεδρο της περιφέρειας του Μιλάνου και επικεφαλής της Λέγκα Ρομπέρτο Μαρόνι -με τον οποίο συνεργαζόμαστε για την Διεθνή Έκθεση του 2015- να παρέμβει ώστε να γυρίσει άμεσα αυτή η ντροπιαστική σελίδα Διαφορετικά θα μπούμε σε λογική γενικευμένης σύγκρουσης» υπογράμμισε ο Λέτα κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός ζητά την παραίτηση του Καλντερόλι από την αντιπροεδρία της Γερουσίας. Το ίδιο ζητούν επίσημα το Δημοκρατικό Κόμμα, η πολιτική δύναμη στην οποία ανήκουν τόσο ο Λέτα όσο και η Κιέντζ, το κόμμα Αριστερά και Ελευθερία (Sel) και η Επιλογή Πολιτών του Μάριο Μόντι.

«Τώρα φτάνει. Δεν μπορούμε να αφήσουμε περιθώρια στο ρατσισμό, στους προπηλακισμούς, στην ενθάρρυνση του κάθε απαράδεκτου ένστικτου» ανέφεραν σε ανακοίνωση τους οι Δημοκρατικοί.

Η Ιταλίδα υπουργός που κατάγεται από το Κονγκό περιορίστηκε να δηλώσει ότι ο υβριστής της «δεν προσέβαλε την ίδια, αλλά την Ιταλία» και ότι «το θέμα που πρέπει να απασχολήσει τους Ιταλούς είναι η γλώσσα που χρησιμοποιούν όσοι έχουν υψηλά αξιώματα στον χώρο της πολιτικής».

Η Λέγκα του Βορρά υπεραμύνθηκε του Ρομπέρτο Καλντερόλι, κλείνοντας κάθε θέμα παραίτησης από την αντιπροεδρία της Γερουσίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο