Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το 2016 η εξίσωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων με τις τιμές αγοράς

Το 2016 η εξίσωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων με τις τιμές αγοράς

Την εξίσωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων με τις τιμές αγοράς από το 2016 προβλέπει μεταξύ άλλων το σχέδιο του νέου Μνημονίου. Για το σκοπό αυτό, η κυβέρνηση θα αναπτύξει μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2013 μεσοπρόθεσμο σχέδιο μεταρρύθμισης που θα περιγράφει τις ενέργειες που απαιτούνται. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, το πρώτο βήμα θα γίνει τον Ιανουάριο του 2015, όταν θα προσαρμοστούν οι τιμές ζώνης και θα αλλάξει το αντικείμενο του φόρου.

Την εξίσωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων με τις τιμές αγοράς από το 2016 προβλέπει μεταξύ άλλων το σχέδιο του νέου Μνημονίου το οποίο δημοσιεύει σήμερα, Παρασκευή, η εφημερίδα Τα Νέα.

Συγκεκριμένα, το επικαιροποιημένο Μνημόνιο προβλέπει πως η Κυβέρνηση θα ευθυγραμμίσει πλήρως σε βάθος χρόνου τις αντικειμενικές τιμές ακινήτων με τις τιμές της αγοράς.

Για το σκοπό αυτό, θα αναπτύξει μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2013 μεσοπρόθεσμο σχέδιο μεταρρύθμισης που θα περιγράφει τις ενέργειες που απαιτούνται.

Ακολούθως τον Ιανουάριο του 2015 θα προσαρμόσει τις τιμές ζώνης ώστε να αντικατοπτρίζουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τις πραγματικές συνθήκες στην αγορά ακινήτων και θα αλλάξει το αντικείμενο του φόρου.

Στο τελικό στάδιο τον Ιανουάριο του 2016 η Κυβέρνηση θα ευθυγραμμίσει πλήρως τις αντικειμενικές τιμές με τις εμπορικές αξίες.

O υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης μιλώντας χθες στη Βουλή αναφέρθηκε στις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων και αποκάλυψε ότι εντός των ημερών αναμένεται το πόρισμα της ειδικής επιτροπής που θα καθιερώνει έναν μόνιμο τρόπο αναπροσαρμογής των τιμών χωρίς να υπάρχουν αμφισβητήσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024