Βασισμένη στο μυθιστόρημα Venuto al Mondo της Μάργκαρετ Ματζαντίνι, η ταινία Γεννημένοι Ξανά με τους Πενέλοπε Κρουζ και Εμίλ Χιρς, είναι μια ιστορία που θα μπορούσε να είναι αληθινή.
Η Τζέμμα, επισκέπτεται το Σαράγεβο με το γιο της, Πιέτρο.
Δεακέξι χρόνια πριν, είχαν εγκαταλείψει την ταλαιπωρημένη από τον πόλεμο πόλη, ενώ ο πατέρας του Πιέτρο, Ντιέγκο, έμεινε πίσω και πέθανε, λίγο καιρό αργότερα. Καθώς προσπαθεί να διορθώσει τη σχέση με το γιο της, η Τζέμμα βλέπει το παρελθόν να ζωντανεύει μπροστά της.
Γυρνά πίσω, τότε που γνώρισε κι ερωτεύτηκε τον Ντιέγκο στο Σαράγεβο, που ήθελαν και οι δύο παιδιά, αλλά εκείνη δε μπορούσε.
Κατά την πολιορκία του 1992, βρήκαν μια πιθανή παρένθετη μητέρα∙ η Τζέμμα την ώθησε στην αγκαλιά του Ντιέγκο, μόνο για να βρει τον εαυτό της κατακλυσμένο από τύψεις και ζήλια.
Τώρα, την περιμένει μια αποκάλυψη. Θα αναγκαστεί να συνειδητοποιήσει την πλήρη έκταση της απώλειας της, την αληθινή φρίκη του πολέμου και τη λυτρωτική δύναμη της αγάπης.
Πενέλοπε Κρουζ
Ηθοποιός: Εμίλ Χιρς
Σέρτζιο Καστελλίτο